Mafia liberalilor controlează cele mai importante instituții ale Statului. APIA – una dintre „victime”

4
1812

Reporter Sfin: Cea mai importantă verigă din domeniul agriculturiiAgenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) este un pilon foarte râvnit de cei aflați la putere, dar mai ales de cei aflați în cautarea cașcavalului.

Un fel de „must have”  – dar nu al genții unei doamne, ci al portofoliului de partid, care vrea să dețină puterea prin toate brațele acesteia, adică instituțiile statului.

Dar cine este APIA?

Dr. Kristine Bago: Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) funcţionează în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Instituţia are următoarea organizare: aparat central, 42 de centre judeţene şi 266 centre locale.

APIA derulează fondurile europene pentru implementarea măsurilor de sprijin finanţate din Fondul European pentru Garantare în Agricultură (FEGA).

Subvenţiile se acordă sub formă de plăţi directe la hectar gestionate de Sistemul Integrat de Administrare şi Control (IACS) şi în cadrul măsurilor de piaţă pentru implementarea mecanismelor comerciale conform Politicii Agricole Comune (PAC).

Astfel, APIA administrează sistemul de certificate de export-import şi garanţii pentru importul şi exportul produselor agricole, elaborează şi implementează procedurile privind aplicarea sistemului de intervenţie pentru produsele agricole.

Reporter Sfin: Deci mai pe românește, APIA este „boierul” care împarte banii „țăranilor”

Despre ce sume vorbim?

Dr. Kristine Bago: Da, se poate spune și așa.

Dacă ne uităm pe site-ul APIA, în Raportul Anul de Activitate prezentat pentru anul 2020, vorbim de milioane lei – și aici mă refer inclusiv la suma salariilor înregistrată de această instituție, după cum se poate vedea și mai jos, în cuantum de 550,032 milioane lei, sumă ce a asigurat plata integrală a drepturilor salariale pentru 4,652 de angajați, care la un calcul simplu, pentru 12 luni ar însemna un salariu mediu lunar de aprox. 9,800 lei.

Reporter Sfin: Adevărul este că nu mă așteptam la o asemenea sumă, având în vedere că știm cu toții ce amărâți sunt țăranii români care muncesc din greu să își cultive pământul și iată că, cei care împart „banii” în acest domeniu au salarii cu siguranță mult mai mari decât aceștia și/sau veniturile pe care le realizează din această activitate.

Dr. Kristine Bago: Da, și dacă facem o comparație versus anul 2019, conform tabelului de mai jos, observăm chiar o creștere a cheltuielii cu salariile în anul 2020 de 6 milioane lei:

Reporter Sfin: Deci pe lângă că au salarii foarte bune mai și cresc de la an la an. Vorba aia, să tot lucrezi la stat, nu?

Vizavi de calculul dvs., privind suma medie a unui angajat din această instituție – desigur, acesta fiind doar un calcul estimativ matematic, știm cu toții că cei de la conducere au cu siguranță salarii mult mai mari, ce ne puteți spune despre managementul APIA?

Dr. Kristine Bago: Există o situație la nivelul salarial/funcție, la data de 30.09.2021, conform tabelului de mai jos.

Iată, exact cum ați menționat, salariile celor aflați la conducere ajung în jurul sumei de 15,000 lei, o sumă destul de bună comparativ cu salariile din privat pentru aceleași funcții.

Vizavi de managementul APIA, epopeea începe cu:

 1. ADRIAN PINTEA – Directorul General APIA

BIO

 • 2016 – prezent: Director General – APIA
 • 2016 – 09.2016: Director General Adjunct – APIA
 • 2012 – 2016: Coordonator Regiunea Sud-Vest Oltenia – APIA
 • 2010 – 2016: Director Executiv (Centrul Judeţean Vâlcea) – APIA
 • 2009 – 2010: Şef Birou Inspecţii (Centrul Judeţean Vâlcea) – APIA
 • 2008 – 2009: Director Executiv (Centrul Judeţean Vâlcea) – APIA
 • 2006 – 2008: Consilier superior, Serviciul Examinări Cereri Ajutor Măsuri de Piaţă (Centrul Judeţean Vâlcea) – APIA
 • 2005 – 2006: Director (Vâlcea ) – SC Carvil SA
 • 2002 – 2005: Inginer (Vâlcea ) – SC Carvil SA
 • 2002 – 12.2002: Inginer (Râmnicu Vâlcea) – SC Diana SRL
 • 2001 – 2002: Profesor suplinitor, Şcoala cu clasele I-VIII Cheia Băile Olăneşti, Şcoala cu clasele I-VIII Milcoiu și Păușești Măglași;
 • 2000 – 2001: Inginer – >Şef fermă zootehnică (Cluj) SC Agrocomsuin SA.

EDUCAȚIE

 • 2007 – 2013: Studii doctorale, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca;
 • 1999 – 2000: Studii aprofundate, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca;
 • 1994 – 1999: Studii universitare, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Facultatea de Zootehnie;

Reporter Sfin: Deci Directorul General al APIA nu are un background profesional atât de impresionant precum ne-am fi așteptat – este doar un fost inginer la o fermă mică, care devine profesor suplinitor, din nou inginer și apoi directorul pentru un an al unei firme.

De asemenea, cred că știm cu toții că la conducerea unor astfel de instituții cheie nu ajung neapărat cei mai bine pregătiți – cum ar trebui, ci ajung cei „aleși”.

Aleși de cei care dețin puterea, desigur.

Dr. Kristine Bago: Da, directorul unei societăți cu 92 de angajați, firmă care la sfârșitul directoratului, avea 75 de angajați și un profit de zece ori mai mic decat în anul anterior, precum se poate vedea și pe site-ul listafirme.ro, iar acest lucru cred că spune multe despre stilul domniei sale de leadership.

Reporter Sfin: Tot din categoria lucrurilor bizare este că domnia sa și-a făcut doctoratul la Cluj-Napoca, în timp ce era Director Executiv la APIA Vâlcea – cam depărtate locațiile, dacă mă întrebi pe mine…

Și deși a fost tot timpul liberal, nu a fost schimbat din funcție de către guvernele PSD, practică absolut normală în politica românească.

Iar acest lucru înseamnă că „puterea” a prevalat „practica”, în acest caz…

Dr. Kristine Bago: Tot la categoria „putere” intră și scandalul din luna februarie a acestui an (2021), izbucnit între Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Adrian Nechita Oroș (Ministru Liberal) și Adrian Pintea – Director General APIA (tot liberal).

Reporter Sfin: Într-adevar și mă bucur că ne-ați adus aminte de acest episod savuros.

Anul trecut, unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai ministrului Adrian Oroș a fost Adrian Pintea, directorul general al APIA – poate și datorită faptului că ambii au copilărit împreună în aceeași zonă din Transilvania.

Dar brusc, din acest an, cei doi nu își mai vorbesc și sunt la cuțite. Motivul este unul incredibil. Potrivit informațiilor pe surse, PNL a dorit să-l impună ca Ministrul al Agriculturii în cabinetul Cîțu pe Adrian Pintea, iar acesta ar fi acceptat postul fără echivoc.

Numai că, Oroș a fost mult mai influent din punct de vedere politic și a rămas pe post. Pentru Oroș faptul că Pintea a acceptat postul de Ministru al Agriculturii a fost un afront de neimaginat.

Mai mult, Oroș a aflat că Pintea a spus de spre el că este slab ca ministru și, din acel moment, Oroș nu vrea să mai audă de Pintea. Ca atare, conflictul dintre cei doi a trecut într-o altă etapă, adică Oroș vrea acum să scape de Pintea, iar Pintea vrea locul lui Oroș.

Dr. Kristine Bago: Da, pe principiul lui Einstein, și geniul are… „limitele sale”.

Reporter Sfin: Și ca să fie tabloul complet, imediat ce dl Pintea ajunge la București, culmea, soția sa este subit avansată și devine angajata Ministerului Educației.

Câtă sincronizare – doar la noi și în filme mai poți vedea miracolul…

Dr. Kristine Bago: Continuând pe linia „liberală”, dl Adrian Pintea are ca „ajutoare” la conducere 3 „mâini drepte”:

 1. TURCESCU CORNEL– Director General Adjunct

BIO

 • 2016 – prezent:Director General Adjunct – APIA
 • 2015 – 2016:Șef Serviciu Control prin Teledetecţie și Fotogrammetrie – Direcţia de Control și Autorizare Plăţi pe Suprafaţă – APIA
 • 2013 – 2015:Consilier Direcţia de Control și Autorizare Plăţi pe Suprafaţă (D.C.A.P.S.) – APIA
 • 2008 – 2013 – Consilier (inspector control teren) (Centrul Judeţean Vâlcea) – APIA
 • 2008 – 12.2008 – Inginer IT – SC TRANSVIL S.A.
 • 2007 – 2008 – Inginer testare software – C. ASSYSTEM S.R.L.

EDUCAȚIE

 • 2003 – 2007 – Facultatea de Știinţe din cadrul Universităţii Lucian Blaga – Sibiu, Specializare Matematică – Informatică, Diplomă de licenţă.

Reporter Sfin: Dacă vă întrebați cum a „aterizat” dl Turcescu în vârful APIA, poate ar trebui să știți încrengătura „completă” – tatăl său, Constantin Turcescu, fiind anterior Director Executiv Adjunct la APIA Vâlcea și „mâna dreaptă a actualului Director General al APIA, dl Pintea.

Dr. Kristine Bago: Este clar – având în vedere CV-ul acestuia, că a avut nevoie și de alte „ajutoare” pentru a ajunge aici.

Domnul Turcescu junior a terminat IT și a reușit să stea 5 luni ca tester (cea mai de jos poziție în general pentru un IT-ist) la o firmă serioasă și apoi încă 7 luni la o altă firmă de același profil. 

Apoi trece din IT la Agricultură (2 domenii extrem de diferite) și este angajat la APIA Vâlcea, unde lucra și tatăl său.

Orice om din HR ți-ar spune „pa pa!” and „next” dacă vorbim de selecția unui candidat pentru oricare poziție. Nimeni nu angajează pentru poziții de top management pe cineva care nu are experiența necesară, ATENȚIE, în domeniu.

Reporter Sfin: Vizavi de ceea ce ați menționat – „ajutoare”, iată avem seria ciobanul’ Irimescu își pune ‘câinii de pază’ la APIA…

Dacă vă mai amintiți, după scandalul dintre oieri și vânători, Achim Irimescu s-a declarat drept fiu de oier. Cu toate acestea, Dacian Cioloş a liniștit apele la vremea respectivă, spunând că suspendă articolele de lege care interziceau oierilor să pască pe terenuri în perioada de vânătoare, să aibă un număr nelimitat de câini sau vânătorilor să mai vâneze pe terenurile oierilor.

Sătul să mai asculte de propunerile lui Dacian Cioloș sau de numiri la conducerea centrală a APIA, Achim Irimescu, între o strânsoare a oilor și un pansament la spital, a început să-și aducă oamenii ascultători la minister şi la conducerea APIA.

De fel, el pare un ‘băiat salon’, lustruit la şcoala lui Vasile Pușcaș – alias ‘Păun’, după arhivele CNSAS.

Nu este deloc îngrijorat că fosta conducere a APIA Central a fost decapitată de către DNA și nici de faptul că noua conducere este provizorie, cu mandate pe atunci de șase luni, sau că rudele aflate în agenţie pot forma între ele, aproape în orice judeţ, câte un centru local sau judeţean APIA.

Și în loc să organizeze concursuri pentru a numi o conducere legitimă, pe o agenție construită din bani europeni și care funcționează după regulamente europene, preferă să-și aducă oamenii din sat, cum se spune, numindu-i sau schimbându-i la conducerea agenției după bunul plac.

Așa l-a numit Director General Adjunct la APIA, pe Cornel Constantin Turcescu.

La acel moment, Directorul General Interimar APIA, Adrian Pintea, și-a lăudat fostul subaltern, pe Cornel Constantin Turcescu.

Băiatul care a fost consilier la Primăria Vâlcea, se trezește în același an (2012) consilier asistent la APIA Vâlcea. Asta până în anul 2013 când cu ajutorul tatălui și a Duhului Sfânt a ajuns consilier asistent, apoi consilier principal în APIA Central, cu casă și nevastă în București.

Discret, băiatul și soția acestuia nu au cont pe Facebook, nu care cumva necuratul să facă vreo legătură între el și prietenii tatălui său de pe rețeaua de socializare – Grădinaru, Daminescu, Kerekes,etc., de la APIA Central sau cu Irimescu, de loc din Vaideeni, localitate în care Turceştii au și terenuri agricole moştenite.

Despre băiatul cu „pile toată lumea vorbește la superlativ, lucru de care nu ne îndoim…

Dr. Kristine Bago: Cu o singură excepție: să-și declare PFA-ul agricol în declarația de avere şi interese, lucru pe care nu l-a făcut niciodată din 2012 de când are firma înființată, nici la primarie, nici la APIA.

În declaraţia de interese pe 2014, apare la pct 5.1 ca o scăpare, cum că ar fi accesat Măsura 141 pe PFA-Cornel Constantin Turcescu în valoare de 7.500 euro pentru perioada 2012-2017.

Reporter Sfin: Iată deci un exemplu de transparență, marca Irimescu, şi de „strânsoare” a tinerilor talentați în posturi de conducere...

Dr. Kristine Bago: Din păcate, fermierii sunt interesaţi doar de subvenţii fiind mai puţin preocupați de sforile care se trag în această agenţie, despre incompatibilităţile dintre funcţia publică şi titularul unei firme cu profil agricol sau de structurile formate din rude care operează pe aceleaşi dosare, servicii şi direcţii, subordonându-se reciproc.

Reporter Sfin: Aveți perfectă dreptate. Și îmi amintesc în acest sens cunoscutul caz al fostului Director General Sterghiu Nicolae care avea fiica – Șefă a Serviciului Control pe Teren la APIA Constanţa şi ginereleȘef Centru Local APIA în județul Tulcea. Gurile rele spuneau că nimic din ceea ce se întampla acolo în perioada controalelor pe teren, nu era întâmplător.

Conducătorii marilor federaţii agricole fac scandal când ajung la control cu propria firmă, li se rezolvă cererea, probabil favorabil, după care uită ca prin farmec de ceilalţi membri. Or, aşa ceva nu s-ar putea întâmpla dacă nu ar exista reţeaua de rude şi prieteni de-ai lor, foarte înfipte pe treptele de acces, cu parole de lucru, în toate bazele de date ale APIA şi în toate judeţele.

Dr. Kristine Bago: Cum credeţi că străinii au cumpărat pământ românesc fără să-l identifice mai întâi la APIA, prin reţeaua de rude şi prieteni, pentru a solicita apoi subvenţii?

Faptul că guvernanţii se fac că nu ştiu cât teren deţin străinii în ţara noastră, reprezintă doar o serie de minciuni.

Pentru „adormirea” vigilenţei bietului fermier, aceiaşi guvernanţi au pus aceiaşi „papagali” pe care îi manevrează, să strângă semnături pentru a ‘nu ne vinde ţara’.

Reporter Sfin: Dar vizavi de averea acestui „băiat” ce ne puteți spune?

Dr. Kristine Bago: Conform declarațiilor de avere prezente pe site-ul ANI (Agenția Națională de Integritate), salariile obținute de acesta sunt conform tabelului de mai jos:

Exact cum am zis puțin mai sus, există și un PFA pe numele domnului Turcescu, dar în declarațiile de avere acesta nu menționează niciun venit pe persoană fizică.

Pe lângă suma salariilor, dl Turcescu reușește să își ia două apartamente în București (73 mp și 55 mp) și un Mercedes Benz clasa C cu un împrumut total de la bănci de 121,885 EUR, între anii 2013-2018.

Reporter Sfin: Întrebarea este cum a reușit dl Turcescu acest lucru? Că noi nu am fi reușit această performanță nici în 10 vieți…

Dr. Kristine Bago: Răspunsul la această întrebare ar trebui să îl dea cei de la Agenția Națională de Integritate (ANI), pentru că teoretic pe baza sumelor salariale conform tabelului prezentat mai sus, acestea nu pot susține aceste „cumpărături”. Dacă facem un calcul simplu ar trebui cel puțin o suma dublă celei constituite din salariul obținut și creditele contractate pentru a susține financiar achizițiile făcute.

 1. BOGDAN DUMITRU DUMITRAȘCU – Director General Adjunct

 

BIO

 • 2020 – prezent: Director General Adjunct – APIA
 • 2017 – 2020Șef serviciu – Serviciul Securitate internă și arhivă – APIA
 • 2010 – 2017:Director Executiv Adjunct (Centrul Judeţean Călărași) APIA
 • 2010 – 07.2010Consilier asistent – APIA
 • 2009 – 2010Director Coordonator Adjunct (Centrul Judeţean Călărași) APIA
 • 2006 – 2009Consilier in cadrul Direcţiei Măsuri de Sprijin şi IACSAPIA
 • 2004 – 2006:Administrator S.C. BODO INVEST SRL ( Vâlcea)
 • 2002 – 2004Asistent personal Consul Kim Hun Chun, Ambasada Republicii Coreea de Sud în România.

EDUCAȚIE

 • 2008 – 2009Academia de Studii Economice Bucureşti, Facultatea de Management Public, Master Management public, Diplomă de master;
 • 1997 – 2001: Universitatea Ecologică Bucureşti, Facultatea de Management, Diplomă de licenţă – economist.

Reporter Sfin: Iată vorbim tot de un „vâlcean liberal”, care culmea, a fost promovat în timpul guvernelor PSD – Dragnea, asta ca să rămânem la același level de „putere” ca și în cazul lui Turcescu.

Dr. Kristine Bago: Și ca să te „copiez”, la aceeași experiență lipsă din CV…

Dl Dumitrașcu termină o facultate privată, activează ca asistent de consul și apoi devine administrator al unei firme care are, ATENȚIE, UN singur bilanț depus, firma având ZERO rulaj.

Iată întâlnim exact aceleași „date” ca ale celuilalt director adjunct, parcă trase la indigo –  dar care nu demonstrează, din pacate, aptitudinile necesare unui leader care conduce eficient.

Reporter Sfin: Dar totuși ajunge consilier la APIA în București...

Vizavi de averea acestuia ce ne puteți spune?

Dr. Kristine Bago: În anii 2010-2013, dl Dumitrașcu are un venit de aprox 31,000 EUR, fapt ce nu îl impiedică să își cumpere o șalupă de lux în anul 2013. (Cel mai ieftin model fiind 52.000 EUR, iar cel mai scump, în jur de 400.000 EUR.)

Reporter Sfin: Deci fără niciun ban în conturi, trăind din niște salarii sub 10.000 EUR / an, făcând zilnic drumul București – Călărași, stând în chirie la Călărași și cu un credit de 10.000 EUR, soții Dumitrașcu reușesc totuși să își cumpere o șalupă de superfiță.

Asta da reușită!

Practic soții Dumitrașcu nu au mai mâncat și nu au mai avut niciun tip de cheltuieli timp de 4 ani ca să își cumpere o șalupă.

Iar ANI doarme în papuci și de această dată…

Dr. Kristine Bago: Da, și acum dacă avem șalupă de lux, de ce să nu avem și mașină de lux?

În 2015, la începutul anului, soții Dumitrascu își cumpără un BMW 320 fabricat în 2014. Valoarea minimă estimată a mașinii este de 32.000 EUR.  Un an mai târziu apare încă o mașină, care și ea valorează mai mult decât salariul pe un an al celor doi soți.

 1. PAUL EDUARD KMEN– Director General Adjunct

BIO

 • 2016 – prezent: Director General Adjunct – APIA
 • 2013 – 2015: Director Executiv – Rolflex SRL
 • 2014 – 2015: Responsabil financiar, Proiect „CRED – Centre Regionale pentru Egalitatea şi Dezvoltarea Femeilor”, contract POSDRU 144/6.3/S/124968;
 • 2014 – 2015: Responsabil resurse umane şi administrativ, Proiect „Şanse de ocupare prin calificare – SOC”, contract POSDRU 125/5.1/S/134101
 • 2006 – 2013: Director Executiv (Centrul Judeţean Iaşi) – APIA
 • 1998 – 2006: Director Marketing Vânzări (Iași) – Print Multicolor.

EDUCAȚIE

 • 1995 – 1999: Universitatea „Al. I. Cuza”, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, Iaşi, România;
 • 1998 – 09.1998: Eisai Co., Ltd., Tokyo, Japan;
 • 2000 – 2001: Universitatea „Al. I. Cuza”, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, Iaşi, România, studii aprofundate;
 • 2008 – 2013: Universitatea „Al. I. Cuza”, Şcoala Doctorală de Economie şi Administrarea Afacerilor, Iaşi, România.

Dr. Kristine Bago: Revenind la același șablon de mai sus, liberalul Paul a fost Director de Vânzări în privat din 1998 până în 2006, la o tipografie, apoi cu ZERO experiență profesională sau educațională ajunge direct Director Executiv la APIA Iași. 

Reporter Sfin: Despre acesta se spune că a fost protejatul domnului Relu Fenechiu (ce a primit 5 ani de închisoare pentru corupție).

În timpul în care a fost director executiv la Iași o mulțime de pile ale domnului Fenechiu au fost angajate la APIA.

Culmea este că exact când încep problemele pentru domnul Fenechiu, își pierde și domnul Kmen postul de la APIA.

Așa că acesta se întoarce timp de doi ani în privat, ca „Director Executiv” la o firmă care se ocupa de prelucrarea plasticului, de unde ia un salariu de sub 250 EUR / lună.

Din 2016 devine și el Director General Adjunct la APIA în București, ca și dl Pintea.

Dr. Kristine Bago: Cu un salariu foarte bun – în anul 2020 acesta primind suma de 272.659 de lei de la stat.

Reporter Sfin: Despre domni, ne-am lămurit, dar nu vreau să discriminăm doamnele

Dr. Kristine Bago: Seria „puterii” continuă cu „amantlâcul” APIA & SRI …

Doamna Raluca Emilia Daminescu este Directoare la APIA din 2008, având pe același principiu de mai sus, ZERO experiență.

Soțul domniei sale lucrează la SRI, conform declarației de avere.

Doamna Corina Irina Rica este și ea Directoare la APIA, având un CV mai bogat, dar doar în multitudinea domeniilor atinse: transport, turism, inspectoare de asigurări, etc.

Și soțul domniei Rica lucrează tot la SRI.

Doamna Vica Hăpău este Șefa Direcției de Audit Intern de la APIA și are un CV bizar: scrie că a terminat ASE-ul în 1988, dar primul loc de muncă apare abia în 1993, în calitate de cercetător științific. 

Reporter Sfin: Iar noi cei mai bătrâni știm că în timpul comunismului nu exista posibilitatea de a fi șomer, iar experții de la Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității au scris repetat că o metodă de a evita deconspirarea turnătorilor este nedeclararea locului de muncă în timpul comuniștilor.

Dr. Kristine Bago: Soțul doamnei Hăpău lucrează tot pentru serviciile secrete. Domnul Marian Hăpău este Șeful Direcției Generale de Informații a Armatei.

Doamna Camelia Luchian (soția fostului Ministru Petre Daea) este Director al Direcției Management Resurse Umane de la APIA.

Doamna Stela Tănase a fost Director Economic între 2002 și 2006 la o firmă cu o balanță negativă de șase zerouri.

Ajunge apoi consilieră principală și apoi Șefă de Serviciu la APIA, poziție pentru care se va califica ulterior, cu un masterat la ASE. Astăzi ocupă funcția de Director la Direcția de Plăți Directe a APIA. 

Reporter Sfin: Și se repetă istoria din CV-ul doamnei Hăpău: nu știm dacă și unde a lucrat doamna Tănase până la 38 de ani. Iar până la 27 de ani erau comuniștii la putere. Tot din CV mai aflăm că a terminat liceul în 6 ani și facultatea la 39 de ani.

Dr. Kristine Bago: Probabil că este o simplă coincidență faptul că și soțul doamnei Tănase are o pensie de la MApN și este Director General Adjunct la Ministerul Agriculturii.

Și încheiem cu doamna Melinda Kerekes care a fost cercetată în 2015 de DNA pentru abuz în serviciu asimilat infracțiunii de corupție în formă agravată și instigare la spălarea banilor, când a fost și reținută.

Dosarul a fost ulterior clasat de Parchet. iar doamna Kerekes ocupă astăzi, ca o ironie a sorții, funcția de Director la Direcției Economică a APIA, pe principiul „cine să păzească mai bine banii instituției APIA, decât cineva care a fost arestat pentru fapte de corupție și de spălare de bani.”

Reporter Sfin: Mafia liberalilor – o epopee în continuă evoluție…

4 COMENTARII

 1. Îmi place cum e scris articolul iar întrebările sunt mai mult decât oportune… și cu toate ca nu le am cu politica am citit doar datorită umorului și a ironiei din articol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here