Ioana Filipescu, Eugen Voicu – invitații Săptămânii Financiare, ediția 16 septembrie 2022

0
1535

În cadrul emisiunii Săptămâna Financiară de la Profit News TV din această vineri:

BIO Ioana Filipescu

Ioana Filipescu are o experiență de peste 25 de ani în consultanță financiară și investment banking în Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, KPMG, Raiffeisen Investment și Deloitte Corporate Finance.

Recent, și-a reluat poziția de consultant M&A (Mergers & Acquisitions) independent colaborând sub umbrela Investment Advisory Partners cu unii dintre cei mai seniori consultanți în fuziuni și achiziții ai pieței locale.

Pe parcursul carierei sale, Ioana a contribuit la finalizarea a mai mult de 50 de tranzacții M&A, predominant ca suport al vânzărilor realizate de antreprenori locali, dar și consiliind fonduri de investiții sau investitori internaționali. 

Ioana este clasată pe primul loc printre consultanții M&A din România pentru perioada dintre 2005 și 2021 ca număr de tranzacții finalizate cu succes, conform clasamentului realizat de către compania Mergermarket care monitorizează piața globală de M&A. 

Ioana Filipescu este absolventă a École Nationale d’AdministrationENA și are un Executive MBA în administrarea afacerilor și un master în inginerie. 

BIO Eugen Voicu

Eugen Voicu este fondatorul și acționarul majoritar al Certinvest cea mai mare societate independentă de administrare a investițiilor.

De-a lungul timpului, Eugen a inițiat și a condus mai multe business-uri în domeniul financiar, experiența lui extinzându-se în zona pensiilor private, leasingului și asigurărilor.

Astfel, pe lângă Certinvest, el a condus pe rând companii precum International Leasing (în calitate de Director General între anii 1997-1999), Certasig (ca Membru al Consiliului de Administrație între anii 2003-2005), Aviva Pensii – devenită ulterior Certinvest Pensii (în calitate de Director General și Membru al Consiliului de Administrație, în anul 2008), și Aviva România (ca Membru al Consiliului de Administrație între anii 2008-2009).

Eugen Voicu este foarte activ în comunitatea de business, ocupând funcții variate de-a lungul timpului în asociațiile profesionale din domeniul financiar, fiind și parte a rețelei Romanian Business Leaders.

În 2021, Eugen Voicu (unul dintre cele mai cunoscute nume din piața de capital românească) lansează Meta Estate Trust – o companie de tip holding care face investiții în sectorul imobiliar.

Pe lista acționarilor Meta Estate Trust se află alte nume importante din business-ul românesc precum: Adrian Vima (fost CEO al Kaufland România şi Kaufland Germania), Gabriel Stanciu (CEO-ul Alstom Transport România), Marian Alecu (acționar City Grill), Maria Andrei (Executive VP SVN România), Ionuț Nicolescu (președinte SVN România), sau familia Bonea (afaceri cu amenajări interioare – Delta Studio).

Despre Meta Estate Trust

Meta Estate Trust își propune să fructifice cele mai bune oportunități din sectorul imobiliar local, concentrându-se pe segmentul rezidențial urban mare, reprezentat într-o primă etapă de București, Constanța, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.

Compania urmărește intrarea holdingului de investiții în faze foarte incipiente ale dezvoltărilor, cu exit înainte sau la finalizarea acestora, așa cum este cazul proiectului de peste 500 de apartamente dezvoltate în zona Lujerului din Capitală de grupul De Silva, deținut de familia Călina; și parteneriate cu dezvoltatori ale unor proiecte în faze incipiente cu autorizație de construcție, unde nevoia de capital de dezvoltare este mare, cum este și cazul celei de-a doua faze a proiectului The Level de 135 de apartamente dezvoltat de către Redport Properties în zona Străulești aproape de Petrom City – în acest caz, Meta Estate Trust deținând 40% din compania de proiect.

Compania vizează pe termen lung, și alte oportunități de investiții în orice sector al pieței imobiliare ce oferă un randament satisfăcător, de la turn-around de apartamente și achiziție de apartamente pentru închiriere până la parteneriate cu proprietarii de terenuri intravilane pentru parcelare și urbanizare, dar până atunci prioritatea va fi constituită din achizițiile early-stage și parteneriatele cu dezvoltatorii; deoarece piața imobiliară locală are un potențial important de creștere.

Meta Estate reprezintă o premieră pe o piață imobiliară românească tot mai sofisticată, fiind, practic o punte între investitori și dezvoltatori, urmând ca după listare să genereze lichiditate pe o categorie de active caracterizate în general de lipsa lichidității.

Meta Estate Trust a finalizat cea mai importantă investiție de până acum în proiectul Smart Residence Lujerului din București.

Parteneriatul a debutat în septembrie 2021, s-a ridicat la o valoare de 4 mil. € și a generat un randament brut de 20% raportat la .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here