IMPACT Developer & Contractor – Creștere de 100% a EBITDA și de 49% a profitului brut în T1 2022 față de perioada similară a anului trecut

0
3953
  • IMPACT Developer & Contractor a obținut, la nivel de grup consolidat, un profit brut de 16,96 milioane lei în primul trimestru al anului 2022, în creștere cu 49% față de perioada similară a anului trecut;
  • Marja brută înregistrată de grupul IMPACT a fost de 45%, în creștere de la 29% în primul trimestru al anului 2021;
  • La 31 martie 2022 valoarea totală a activelor IMPACT ajustate la valoarea justă, în conformitate cu standardele EPRA, era de 293 milioane euro;
  • La data de 31 martie 2022, IMPACT avea încheiate contracte de pre-vânzare și rezervări pentru 509 unități în valoare de 288,83 milioane lei;
  • În primul trimestru din 2022 IMPACT a vândut și pre-vândut 118 unități cu o valoare de 94,33 milioane lei;
  • IMPACT se află în cel de-al doilea an al unui nou ciclu de producție, urmând să livreze până la finalul anului peste 800 de apartamente în București și Constanța;
  • Valoarea unei acțiuni IMP a crescut cu 29% de la 0,49 lei la data de 31 martie 2021 la 0,63 la data de 31 martie 2022.

IMPACT Developer & Contractor încheie primul trimestru al anului 2022 cu un profit brut de 16,96 milioane lei, în creștere cu 49% față de aceeași perioadă a anului trecut, în condițiile unui început de an dificil marcat de ultimul val al pandemiei Covid-19 și conflictul din Ucraina.

Începutul de an a fost unul pozitiv pentru IMPACT, cu o primă etapă de majorare de capital social încheiată cu succes și vânzări în creștere pe fondul intrării în vigoare a noii legi a TVA-ului la locuințe. Din păcate, războiul din Ucraina a avut un impact negativ resimțit pe toate piețele si industrial, dar îndeosebi pe segmentul mediu al dezvoltărilor rezidențiale, unde majoritatea clienților achiziționează cu credit și unde s-a putut observa o atitudine de expectativă ca efect direct al creșterii dobânzilor. Pe de altă parte am sesizat o creştere semnificativă a cererii din partea investitorilor pentru proiecte finalizate și suntem bucuroși că am putut răspunde acestei cereri prin proiectul Luxuria Residence, a declarat Constantin Sebeșanu, CEO IMPACT Developer & Contractor.

Aflată în cel de-al doilea an al unui ciclu de producție de 3 ani, IMPACT avea încheiate la data de 31 martie 2022 contracte de pre-vânzare și rezervări pentru 509  apartamente, cu o valoare de 288,83 milioane lei, ce se vor transforma în venituri începând cu al doilea trimestru al anului 2022, până în 2024.

Primul trimestru al anului a adus, de asemenea, pentru IMPACT includerea în categoria Global Micro Cap a indicilor FTSE Russell, parte a seriei de indici FTSE Global Equity Index Series (GEIS) dedicați Piețelor Emergente. Includerea IMPACT în seria de indici a venit ca urmare a îndeplinirii criteriilor de capitalizare și lichiditate. La momentul includerii IMPACT doar alte 5 companii românești mai fuseseră incluse în indicii FTSE Russell, iar creșterea ponderii companiilor românești a adus un plus de vizibilitate și oportunități de atragere de capital nu doar pentru companie, ci pentru întreg mediul de business autohton.

În luna ianuarie a anului 2022 IMPACT a derulat cu succes prima etapă  a majorării de capital social încheiată prin înregistrarea la Depozitarul Central a celor 84.231.295 de acțiuni noi, în valoare totală de 58.961.906,50 lei, subscrise prin Plasament Privat. Capitalul social al companiei IMPACT a fost astfel majorat de la 393.750.000 lei la 414.807.823,75 lei, la acțiunea de majorare participând 16 investitori, dintre care 6 investitori instituționali. 

Compania are în plan continuarea implementării strategiei de investiții pe 6 ani, aprobată anul trecut, ce vizează dezvoltarea de proiecte noi atât în București, cât și în alte importante orașe ale țării.

La 31 martie 2021, IMPACT avea în proprietate 89,4 ha de teren cu o valoare EPRA estimată la 799,2 milioane lei, din care 73,5 ha cu potențial de dezvoltare imediată, pe care vor fi ridicate noi proiecte de mari dimensiuni, cu funcțiuni mixte și proiecte de infrastructură. Pe lângă procesul de extindere la nivel național, compania și-a diversificat portofoliul actual de proiecte, implicându-se în dezvoltarea celui mai mare centru comunitar dintr-un ansamblu rezidențial privat, ce va cuprinde Wellness Club, centru comercial, clădire de birouri, școală și grădiniță de stat.

Despre IMPACT Developer & Contractor S.A.

Cu o experiență de 31 de ani pe piață, IMPACT Developer & Contractor SA este primul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori București. Acţiunile IMPACT Developer & Contractor SA (“IMP”) sunt listate la categoria Premium a Bursei de Valori București, compania având o capitalizare bursieră de 1.028.723.402,90 lei (la data de 13 mai 2022). Societatea utilizează cele mai bune practici de guvernanță corporativă, transparență, responsabilitate şi comunicare cu investitorii, obținând ratingul 10 la evaluarea VEKTOR realizată de către Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România. Misiunea IMPACT Developer & Contractor este de a dezvolta comunități, prin proiecte sustenabile, la standarde de calitate BREEAM Excellent, certificate nZEB, atât în București, cât și în marile orașe ale țării. Printre proiectele de referință ale dezvoltatorului se numără GREENFIELD Băneasa și Luxuria Residence, acesta din urmă fiind singurul proiect rezidențial din București cu certificare BREEAM Excellent. Ca parte a strategiei de extindere la nivel național, în 2020 IMPACT a demarat în Constanța construcția proiectului rezidențial Boreal Plus, proiect mixt format din vile și blocuri de apartamente, iar anul acesta va demara construcția proiectului rezidențial GREENFIELD Copou, în Iași.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here