EY raportează venituri globale în valoare de 37,2 miliarde de USD în 2020

0
794
  • Creștere echilibrată la nivelul tuturor liniilor de servicii ale EY, în pofida unui mediu de afaceri mai dificil din cauza pandemiei provocate de COVID-19 
  • Strategia EY NextWave: redefinirea a două linii de servicii și investiții de 1,5 miliarde de USD planificate în resurse umane, tehnologie și audituri în exercițiul financiar 2021 
  • 600 de persoane promovate în funcția de partener la nivelul întregii organizații EY și 462 de noi parteneri care s-au alăturat companiei 
  • 18 achiziții în domenii precum securitate cibernetică, strategie, managementul schimbării, proiectare și tehnologie, transformare digitală SAP 
  • 38 de noi soluții dezvoltate în contextul pandemiei, alături de 11 organizații partenere, în vederea sprijinirii clienților, autorităților și comunităților

EY anunță venituri globale consolidate în valoare de 37,2 miliarde de USD în exercițiul financiar încheiat în iunie 2020, o creștere de 4,1% în monedă locală, în pofida impactului economic global al pandemiei provocate de COVID-19. În ultimii șapte ani, organizația globală EY a înregistrat o creștere anuală agregată, de 7,7%.

 Rezultatele noastre reflectă cultura puternică pe care am construit-o și modul în care am ales să ne punem în valoare oamenii, clienții și comunitățile în care suntem prezenți. Pe mai departe, vom investi și mai mult în oamenii și în echipele EY, în digitalizare și tehnologie și în susținerea antreprenorilor care luptă, prin inovație, să dezvolte afaceri durabile”, spune Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY România și Moldova și Chief Operating Officer pentru EY Europa Centrală și de Sud-Est și Regiunea Asiei Centrale.

Creștere la nivelul tuturor liniilor de servicii, zonelor geografice, sectoarelor cheie și piețelor în exercițiul financiar 2020

În exercițiul financiar 2020, toate liniile de servicii EY au înregistrat creșteri: serviciile de audit au crescut cu 3,1%, serviciile de asistență în afaceri cu 4,9%, serviciile de asistență fiscală cu 5,1% și serviciile de asistență în tranzacții cu 2,8%, toate în monedă locală.

Veniturile au crescut și în toate zonele geografice ale EY: în America de Nord și de Sud cu 3,4%, în Europa, Orientul Mijlociu, India și Africa (EMEIA) cu 3,4% și în Asia-Pacific cu 8,2%.

De asemenea, EY a înregistrat o creștere solidă în sectoarele: tehnologie, produse de larg consum, capital privat și administrarea patrimoniului și activelor, în principal datorită cererii de servicii digitale și bazate pe tehnologie.

Strategia EY NextWave: construirea de valoare pe termen lung pentru toți actorii implicați

Lansată în exercițiul financiar 2020, strategia NextWave vizează crearea de valoare pe termen lung pentru toți actorii implicați și se bazează pe patru dimensiuni: valoarea umană/a resurselor umane, valoarea consumatorilor/clienților, valoarea socială și valoarea financiară.

În acest sens, în anul financiar 2020, EY a contribuit, în cadrul inițiativei de cooperare organizată de Consiliul Internațional pentru Afaceri (IBC) din cadrul Forumului Economic Mondial, la stabilirea unui set de parametri de bază pentru standardizarea raportărilor legate de factorii de mediu, sociali și de guvernanță și de crearea de valoare pe termen lung. Raportările propuse de EY țin cont de impactul unei companii în raport cu cei patru piloni asociați obiectivelor de dezvoltare durabilă ale ONU: planeta, oamenii, prosperitatea și principiile de guvernanță.

La nivel intern, implementarea strategiei NextWave a vizat redefinirea a două linii de servicii (Strategie și Tranzacții și Consultanță), prin extinderea competențelor, soluțiilor și tehnologiilor, pentru a răspunde nevoilor în creștere ale liderilor de companii în materie de strategie, transformare și tehnologie.

În același timp, s-au realizat 18 achiziții în domenii precum securitate cibernetică, strategie, managementul schimbării, proiectare și tehnologie, inclusiv transformare digitală SAP.

În vederea accelerării ritmului transformării digitale a organizației globale, în exercițiul financiar 2021, sunt planificate investiții în valoare de 1,5 miliarde de USD în calitatea auditurilor, în soluții tehnologice, resurse umane și în ecosistemul general de alianțe strategice al EY.

O cultură solidă a resurselor umane

Numărul angajaților a crescut, per total, cu 5,3%, la peste 298.965 de profesioniști la nivel global, în exercițiul financiar 2020.

La nivel organizației, 600 de persoane au fost promovate în poziția de partener, reflectând prioritățile cheie: 39% dintre partenerii promovați fac parte din linia de servicii de audit, 37% provin din piețe emergente, iar femeile reprezintă 33% dintre aceștia. De asemenea, au fost atrași 462 de noi parteneri externi în cadrul firmelor membre EY.

La nivel executiv, o treime dintre membri sunt femei, 18 lideri provin din nouă țări, patru fiind originari din piețe emergente. În linie cu angajamentul asumat în respectarea principiilor de diversitate și incluziune, conducerea executivă globală a înființat o echipă de lucru globală pentru echitate socială.

Construirea unei lumi care funcționează mai bine

În exercițiul financiar 2020, EY și-a stabilit un obiectiv ambițios de a avea un impact pozitiv asupra a 1 miliard de vieți până în 2030, prin intermediul programului său de responsabilitate socială EY Ripples. Peste 1 milion de oameni vor fi mobilizați la nivel global pentru a promova schimbarea pe termen lung prin colaborarea cu antreprenorii cu impact social, prin sprijinirea următoarei generații și prin accelerarea durabilității ecologice.

În aceeași perioadă, au fost realizate investiții în valoare totală de 126 milioane de USD în proiecte dedicate consolidării comunităților în care compania își derulează activitatea. De asemenea, au fost lansate 38 de soluții împreună cu 11 parteneri de alianță pentru a satisface rapid nevoile apărute ca urmare a pandemiei în domenii precum gestionarea crizelor, telemedicină, raportarea cazurilor și altele.

La Davos, EY s-a angajat să devină o organizație neutră din punctul de vedere al amprentei de carbon până la finalul anului calendaristic 2020. Steve Varley a fost numit în noua poziție de vicepreședinte global al EY pentru sustenabilitate, activitatea sa concentrându-se în principal asupra realizării obiectivelor de dezvoltare durabilă ale EY și ale clienților săi.

În raportul Global Review 2020, EY a anunțat pentru prima dată progresele înregistrate în ceea ce privește integrarea celor zece principii ale inițiativei „Global Compact” a Organizației Națiunilor Unite și a obiectivelor de dezvoltare durabilă ale ONU în strategia, cultura și operațiunile companiei. EY va continua să publice o gamă largă de parametri financiari și nefinanciari în raportul său Global Review.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here