EximBank sustine activitatea Supercom cu un pachet financiar de 70 mil. lei

0
617
EximBank

EximBank si compania romaneasca Supercom, unul dintre cei mai importanti jucatori la nivel national pe piata serviciilor publice de salubritate si de management al deseurilor, au incheiat un acord financiar in valoare de 70 milioane de lei. Pachetul financiar structurat de banca include atat componente de finantare – care acopera nevoia de lichiditati pentru activitatea curenta si sustine planurile de dezvoltare ale companiei prin credit de investitii, cat si de garantare – plafon pentru emiterea de scrisori de garantie bancara/confort.

Prin structurarea acestei facilitati complexe, EximBank isi consolideaza rolul de institutie financiara dedicata sustinerii proiectelor din domenii prioritare ale economiei nationale – precum utilitatile de interes public – si care raspund in acelasi timp obiectivelor stabilite de autoritati din perspectiva pactului ecologic european Green Deal. Avem capacitatea de a mobiliza resurse financiare in conditii avantajoase pentru companiile care dezvolta  modele de afaceri axate pe utilizarea eficienta a resurselor pentru a reduce  impactul asupra mediului si vom sprijini in continuare initiativele firmelor locale care contribuie la sustinerea unei cresteri  economice pe baze moderne, eficiente si competitive  in vederea indeplinirii tintelor nationale in domeniu”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

Supercom ofera servicii de colectare, transport, tratare si depozitare deseuri municipale de la toate categoriile de generatori de deseuri inclusiv deseuri abandonate, curatenie si intretinere cai publice si deszapezire. Compania are o acoperire larga pe teritoriul Romaniei, avand o retea de 31 de puncte de lucru prin care asigura servicii de salubrizare pentru peste 1,5 milioane de locuitori, companii si institutii publice. Supercom a investit permanent in echipamente noi pentru colectarea si transportul deseurilor, precum si colectarea selectiva a acestora, ridicand standardul industriei de salubrizare publica si de management al deseurilor.

„Multumim EximBank, noul nostru partener financiar, pentru increderea acordata. Impreuna vom dezvolta proiecte de viitor pentru o societate sanatoasa. Suntem unul dintre cei mai mari operatori din Romania si avem o obligatie fata de cetateni de a investi constant in companie pentru a oferi servicii la cele mai inalte standarde. Recent, Supercom SA si-a inceput activitatea in Cluj, una dintre cele mai active regiuni in promovarea si dezvoltarea proiectelor ecologice. Mai mult decat atat, avem in plan investitii semnificative pentru dezvoltarea companiei, pentru achizitia de echipamente performante si tehnologii specifice industriei care sa permita indeplinirea obiectivelor asumate de Romania la nivel european. Parteneriatul cu EximBank este un pas important in consolidarea tintelor Romaniei in ceea ce priveste utilizarea eficienta a resurselor si reducerea impactului asupra mediului”, a declarat Ilie Ionel Ciuclea, presedinte al Supercom SA.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here