De ce nu vin turiștii străini la noi

0
3407
De ce nu vin turiștii străini la noi

Surprizele se tin lant pe litoral si la final de sezon. Turistii se plang in continuare de conditiile proaste din unele hoteluri de mizerie, dar si de felul in care arata statiunile de la Marea Neagra.

Vacanta in Eforie Nord poate sa fie o piatra de incercare. Plaja este, intr-adevar, lata si buna, dar ca sa ajungi la ea trebuie sa treci printr-o mare de gunoaie. Zona de promenada de pe faleza este complet distrusa, iar autoritatile au amanat inexplicabil lucrarile de reabilitare. Si cum un ghinion nu vine niciodata singur, unii turisti s-au plans si de conditiile din hoteluri. Cateva fotografii, trimise de cativa clienti nemultumiti, arata in ce conditii sunt asteptati turistii care au ales sa-si petreaca vacanta la Hotel Jupiter, din Eforie Nord.

Ce au surprins reporterii ProTV

Reporterii ProTV au mers sa verifice si surprizele au aparut chiar din momentul cazarii. Desi pretul afisat este de 65 de lei pentru o persoana, receptionerul le-a cerut triplu, pe motiv ca au vrut sa ocupe camera doar o singura noapte.
Discutie inregistrata cu CAMERA ASCUNSA
Receptioner: Va costa 180 de lei.
Reporter: 180?
Receptioner: Vi se aplica majorare de tarif pentru o noapte.
Reporter: Pai, de la 60 … de ce se tripleaza?
Receptioner: E tarif de persoana…
Reporter: Pentru lenjerie e majorarea?
Receptioner: Pentru lenjerie, pentru ca pentru o noapte trebuie spalata
Reporter: Aaaa… si costa 120 de lei sa o spele?
Receptioner: Nu. 120 de lei este camera…

Neplacerile nu se opresc la cazare. In camera, dusul e o improvizatie. Nu exista cada, ci un sistem cum rar puteti vedea. Furtunul ruginit de la dus este legat de bateria de la chiuveta. Iar apa se scurge direct pe podea. Unii hotelieri isi permit sa se joace astfel cu banii clientilor si pentru ca acestia se resemneaza si accepta, de multe ori, sunt cazati in conditii deplorabile.Curatenie si confort la nivelul stelelor platite – asta ar trebui sa ceara turistii. Nimic mai mult. Pentru ca fiecare hotelier trebuie sa respecte conditiile pentru care a fost acreditat.

ANT se spală pe măini
ANT se spală însă pe mâini. Iată declarația oferită ProTV de către președintele ANT, Anca Nedelea: ,,Problema este ca foarte multe din aceste unitati , atunci cand se da autorizarea si nivelul de clasificare, respecta conditiile, o primesc in mod corect, dar in timp, lucrurile se degradeaza.” Și ne mai mirăm că nu vin turiștii străini în România!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here