Simpozionul Internaţional al Society for Biofactors (Societatea pentru Biofactori)

0
1935
Simpozionul Internaţional al Society for Biofactors

Specialiştii subliniază importanţa vitaminelor şi mineralelor în bolile metabolice

Bucureşti – Simptomele deficienței de vitamine, minerale şi oligoelemente sunt deseori ignorate şi subestimate în practica clinică de zi cu zi. Însă apariţia acestora nu este rară în grupurile de risc şi poate favoriza, printre altele, boli metabolice şi neurologice în rândul acestor pacienți. Importanţa biofactorilor în prevenţia şi tratarea acestor boli a fost discutată de oameni de ştiinţă şi medici renumiţi din România, Ungaria şi Germania în data de 8 septembrie  2016, în cadrul unui simpozion internaţional organizat la Bucureşti, de Society for Biofactors (GfB), în colaborare cu Fundaţia Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii.

“Majoritatea specialiştilor nutriţionişti sunt de părere că o dietă variată şi echilibrată acoperă şi aportul de biofactori; acest lucru este valabil însă doar pentru o populaţie care este, din alte puncte de vedere, sănătoasă”,  a subliniat preşedintele GfB, Prof. Hans-Georg Classen din Stuttgart-Hohenheim (Germania). Acest aspect este deosebit de important în cazul pacienţilor care suferă de boli metabolice şi/sau al celor care se află sub tratament cu medicamente care afectează absorbţia enterală, disponibilitatea metabolică sau excreţia biofactorilor. Acest lucru este valabil şi în cazul multor femei însărcinate sau persoane care au o dietă dezechilibrată, precum vegetarienii sau cei care urmează o cură de slăbire.

Cu toate că unul dintre principalele aspecte fundamentale ale medicinei este acela că vitaminele şi mineralele sunt esenţiale pentru funcţiile fiziologice normale ale sistemului nervos, problema deficienţei este deseori subestimată. “Datele recente (însă nu doar cele recente) subliniază rolul biofactorilor în anumite afecţiuni neurologice”, a afirmat Prof. Tudor Lupescu, preşedintele Secţiei de Neurologie a Spitalului Clinic de Urgenţă Prof. Dr. Agrippa Ionescu din Bucureşti (România).  Neurologii au publicat un memento privind importanţa vitaminelor B în neuropatia diabetică şi encefalopatia Wernicke. În plus, s-a observat o corelaţie clară între deficienţa de vitamina D şi scleroza multiplă.

Pentru informaţii suplimentare accesaţi www.gf-biofaktoren.de/en/

Sursa: Simpozionul Internaţional al Society for Biofactors “Biofactorii în bolile metabolice”, 8 septembrie 2016, Bucureşti

Society for Biofactors e.V. este o asociaţie non-profit care îşi propune să promoveze principiile ştiinţifice fundamentale ale tratamentului şi profilaxiei cu biofactori.

www.gf-biofaktoren.de

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here