Datorită unui singur om de afaceri, un oraș din România trece mult mai ușor prin pandemie

0
821

Omul de afaceri Mihai Anastasescu continuă cu măsurile de sprijinire a cetățenilor din Câmpina și din zonele limitrofe după ce decis să vândă carburanți cu adaos comercial de doar 0,1% în stațiile de distribuție ETU, pe care le deține.

Astfel, începând cu data de 21 septembrie și până la 31 decembrie farmaciile Medimfarm de pe raza municipiului Câmpina vor acorda un discount de 20% la toate produsele non-rx comercializate (produse ce nu necesită prescripție), pentru toate persoanele care prezintă talon de pensie și au domiciliul în Câmpina și în comunele limitrofe (Cornu, Bănești, Telega, Poiana Câmpina, Provita de Jos, Provita de Sus, Sotrile, Brebu, Valea Doftanei).

De asemenea, începând cu data de 1 noiembrie 2020, pentru o perioada de 6 luni, toți elevii din ciclul primar, gimnazial și liceeal (începând cu clasa a I a până la clasa a XII a), care învață în municipiul Câmpina, indiferent de domiciliu, vor primi „burse de meditații” (pentru o oră/săptămânal), în valoare totală de aproximativ 650.000 euro. Plata meditațiilor se va realiza de către sponsor direct în contul profesorilor și învățătorilor. Aceștia trebuie să se înregistreze la ANAF și să pună la dispoziția sponsorului contul de virament. Omul de afaceri face apel la comitele/asociațiile de parinți, la directorii instituțiilor de învățământ și la Primăria Municipiului Câmpina să se implice în organizarea acestei activități. Începând de luni, 21.09.2020 vor fi contactați de către reprezentanții sponsorului.

Mihai Anastasescu mai anunță că va ajuta persoanele defavorizate prin intermediul bisericilor și cultelor din municipiul Câmpina în limita sumei maxime de 50.000 lei/biserică sau cult. ”Rugăm reprezentanții bisericilor și cultelor că împreună cu reprezentantul sponsorului să stabilească și să viziteze persoanele defavorizate la domiciliu, să evalueze împreună situația, după care se vor stabili persoanele beneficiare în contul cărora se vor vira sumele stabilite. Ulterior vom face publică lista exactă a persoanelor beneficiare (cu consimțământul scris al acestora, pentru respectarea condițiilor GDPR). De asemenea, inviit pe această cale reprezentanți ai societății civile și mass-media locale să se alăture echipei care va stabili modul de alocare a sumelor. Acțiunea de analiză se va realiza în perioada 1 octombrie-1 noiembrie 2020, ulterior în perioada 1.noiembrie 2020 – 6.ianuarie 2021 se vor vira sumele stabilite”, a spus Anastasescu.

Mihai Anastasescu va sponsoriza Primăria Câmpina cu suma de 100.000 euro, bani ce vor fi folosiți pentru dotarea școlilor și grădinițelor din municipiu cu mobilier, aparatură și materiale necesare desfășurării cursurilor și activităților în cele mai bune condiții și asigurării siguranței sanitare a elevilor și cadrelor didactice. De asemenea, va fi sponsorizat Spitalul Municipal Câmpina cu bunuri/echipamente cu suma de 100.000 euro dar și Spitalul de Psihiatrie Voila – Câmpina cu bunuri/echipamente în sumă de 20.000 euro.

”Consider că este momentul că fiecare dintre noi, după posibilități, să ajutăm comunitatea locală! Având în vedere că în limita sumelor comunicate mai sus, sponsorii vor achiziționa direct echipamentele, mobilierul și materialele pe care instituțiile sponzorizate le vor comunica, premergător semnării Contractelor de sponsorizare se vor semna cu fiecare instituție Memorandumuri de înțelegere. Dorim că semnarea memorandumurilor premergatore actelor de sponsorizare să se realizeze în ziua de luni, 21.09.2020 la ora 12:00, la Primăria Municipiului Câmpina, urmând că în următoarele două săptămâni să se semneze contractele de sponsorizare. INVITĂM la semnarea mermorandumurilor reprezentanții Primăriei Municipiului Câmpina, pe domnul director al Spitalul Municipal Câmpina, Dr.Țiu Călin, și pe doamna director a Spitalului de Psihiatrie Voila – Câmpina, Dr. Minescu Irina. Sponsorii vor fi reprezentați de către doamnele Pîrvu Grațiela și Cimuka Florentina. Pentru respectarea principiului transparenței totale o echipa mixtă formată din reprezentanți ai sponsorilor, reprezentanți ai societății civile și mass mediei locale (dacă vor accepta) va monitoriza cheltuirea sumelor sponsorizate conform destinației”, a spus Anastasescu.

Acesta a ținut să menționeze că nici o firmă al cărui acționar este nu a avut și nu are contracte cu statul / primării / ministere / agenții. Mihai Anastasescu este acționar majoritar al societăților Neptun SA, Soceram SA, Forja Neptun SRL, Medimfarm SA. ”Ca și cetățean care împreună cu familia trăiește în Municipiul Câmpina, am hotărât implicarea societăților menționate mai sus în ajutorarea comunității din care fac parte și în care își desfășoară activitățile”, a menționat Mihai Anastasescu.

Citeste mai mult pe money.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here