Cum s-a născut „Festivalului Sporturilor”, proiect național pentru sporturi de masă

0
2859

Festivalul Sporturilor a apărut în urma intersectării interesului de promovare a acelorași valori de către echipa Tabere și Circuite și echipa Impact Developer & Contractor. Cele două echipe susțin promovarea unui cadru de locuire sustenabil, armonizat cu promovararea sportului și educației la un nivel ridicat, cu o viață socială și culturală bogată.

Liderul echipei Tabere si Circuite, Silviu Bălan este sportiv de performanță, cu o vastă experiență în organizarea evenimentelor de profil și care, în colaborare cu alți sportivi de elită, dorește să fie mentor pentru generațiile viitoare în educarea și pregatirea pentru sporturile de masă.  De cealaltă parte, echipa Impact Developer & Contractor are cunoștințele necesare potențării proiectului la nivel de interes național. Gheorghe Iaciu, acționar, este și el practicant al sporturilor de masă, participând activ la numeroase evenimente sportive pe plan național, dar și pe plan internațional, totodată fiind și un promotor și susținător al cauzelor sociale. La Festivalul din Iași, a fost unul dintre cei 7 sportivi care au realizat toate cele 5 probe obținând trofeul Penta.

Acest nucleu reprezintă energia declanșatoare a Festivalului Sporturilor, dar experiența participării la eveniment va duce la o creștere exponențială a numărului de participanți, cu beneficii pe plan personal, familial și social.

Festivalul Sporturilor a debutat în luna iulie, la Iași, cu susținerea Primăriei Iași, dar și a comunității locale. Echipa de organizare a pus în valoare destinațiile tradiționale ale Iașului și a atras vizitatori din țară și din străinătate.

Dorința organizatorilor este aceea de a aduce oamenii împreună și de a crea o atmosferă de festival la un eveniment sportiv.

Participanții petrec timp de calitate, nu vin doar să alerge, să-și ia medalia și să plece acasă. Pe lângă probele sportive, respectiv alergare pe potecă, ciclism montan, cursă cu obstacole și orientare sportivă, se pune accentul și pe workshop-uri, proiecții de filme, prezentări de carte.

Scopul Festivalului este promovarea sportului de masă și dezvoltarea acestor evenimente astfel încât ele să devină unele de tradiție. Un accent foarte mare este pus și pe cursa copiilor, pentru că ei sunt viitorul. Încurajarea sportului la vârste fragede este esențială în vederea dezvoltării fizice, dar și intelectuale a generațiilor viitoare.

Zestrea fiecarei competiții este învățarea de a duce lucrurile la capăt, de a ne cunoaște limitele și de a ne stabili obiective viitoare mai ambițioase, de a cunoaște spiritul de competiție și chiar de a câștiga competiția cu noi înșine sau cu alții asemenea nouă, de a ne pregăti pentru o viață personală, socială, culturală, mai bogată.

Atmosfera, cadrul general, beneficiile, dezvoltarea empatiei și a capacității de comunicare, îmbunătățirea universului personal de cunoștințe sportive, culturale, cunoașterea mai profundă a valorilor naționale, sunt un motivator personal dar și un energizant pentru a deveni un promotor la rândul tău, care să contribuie la acea creștere exponențială a interesului pentru un proiect național al sporturilor de masă.

De aici vor porni și viitorii sportivi de performanță care au un „dar” și pot să performeze național și internațional promovând mai departe frumoasa noastră țară, România.

Aventura a început la Iași și continuă între 16-18 Septembrie 2022 la București, în Greenfield Băneasa, iar din 2023 și Constanța va fi pusă pe harta Festivalului Sporturilor.

Toți participanții pot să contribuie la creșterea anvergurii proiectului și la prezența acestui festival la nivel național. Să îmbrățișăm cu toții sportul de masă la Festivalul Sporturilor!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here