Bancile mint cu nerusinare si discrimineaza-Raiffeissen,BCR-nu acorda credite daca lucrezi in presa sau in industria jocurilor de noroc

1
1510

Locul de muncă al persoanelor care solicită un credit a devenit un element mult mai important pentru băncile românești în ultimul an, existând cazuri în care consultanții bancari refuză din start o solicitare de creditare dacă persoana în cauză lucrează în sectoare de activitate precum HoReCa, presă sau în industria jocurilor de noroc.

Unui client al Raiffeisen Bank, intervievat de wall-street.ro săptămâna trecută, i-a fost refuzată din start solicitarea de contractare a unui credit de nevoi personale, deși acesta avea contract de muncă. Reprezentantul bancar care a refuzat solicitarea a menționat că banca nu acordă credite persoanelor care lucrează în presă, dar nici celor care lucrează în HoReCa și construcții.

Contactați de wall-street.ro, reprezentanții Raiffeisen Bank au declarat că nu există o astfel de politică la nivelul băncii.

„Nu am implementat o astfel de abordare la nivelul Raiffeisen Bank. Banca a urmărit dinainte de pandemie și continuă să urmărească evoluția indicatorilor companiilor și informațiile care ne permit identificarea timpurie a unor posibile reduceri semnificative de activitate cu impact asupra angajaților”, au declarat oficialii Raiffeisen.

Ulterior solicitării oficiale făcute de wall-street.ro, clientul refuzat inițial a fost sunat de reprezentanții băncii care au menționat că a fost refuzat din greșeală, și că de fapt doar PFA-urile din respectivele domenii sunt ”sărite” de la creditare.

Citeste mai mult pe wall-street.ro

1 COMENTARIU

 1. ‘Noroc’ ca v-a cautat clientul respectiv sa va spuna cum a fost ‘tratat’ de banca care in Romania are dobanzi la creditele pt. persoane fizice chiar si de … 5-6-7 ori mai mari de cat in Austria, tara de origine a Raiffeisen!
  Nu v-ati intrebat chiar niciodata cum de e posibil asa ceva avand in vedere ca riscurile bancilor nu sunt deloc mai mari aici decat in restul Europei, ba’ chiar dimpotriva?…

  Daca ati intreprinde o ancheta jurnalistica ADEVARATA pe pb. asta la toate bancile din Romania, si nu doar pt. creditarea persoanelor fizice, ati avea niste surprize de proportii vazand cum se incalca in cel mai flagrant mod cu putinta legislatia romaneasca financiara generala cat si ce din domeniul bancar!
  Da’ tovarasu’ Manole, cu pseudonimul Mugur Isarescu!, are alte preocupari ‘inalte’, cu mult in afara si mult mai grave decat angajarea celui mai important (wtf?) expert bancar, coana Veorica 20-20!…

  O fi careva atat de stupid incat sa creada ca ‘excelentza’ sa chiar nu stie lucruile astea?
  Intrebati-l si pe el, cine stie ca alte ‘curiozitati’ de subsol bancar mai aflam…

  Intrebati-i si pe cei de la Raiffeisen cum se face ca desi o serie intreaga de venituri permanente care sunt incadrate in mod absolut firesc cu salariile, pensiile sau orice alte venituri acceptate de statul romana ca fiind sigure, perfect legale si chiar asimilate in justitie cu titlurile de stat sau ale alte asemenea garantate 100% de legislatia curenta, acestia REFUZA cu incapatanare sa se supuna legilor din domeniu cat si reglementarilor BNR!
  Ex. strigator la cer este pensia medicala PERMANENTA, indeminizatia PERMANENTA de handicap, indemnizatia PERMANENTA de revolutionar, si lucrurile nu se opresc doar aici.
  Chiar in Austria sau Germania insasi Raiffeisen nu mai stie cum sa-si imbie peensionarii medicali sau cei cu dizabilitati sa faca imprumuturi personale la dobanzi preferentiale care – ATENTIE! – sunt nu de putine ori chiar si dee … 0%!

  Curat murdar, nu-i asa?…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here