George Mucibabici și Nicolae Kovacs – invitații Săptămânii Financiare, ediția 14 octombrie 2022

0
1743

În cadrul emisiunii Săptămâna Financiară de la Profit News TV din această vineri:

BIO George Mucibabici

George Toma Mucibabici susține strategiile Deloitte în România, concentrându-se pe un segment de piața în continuă dezvoltare, menținând și îmbunătățind calitatea serviciilor furnizate clienților.

George Mucibabici beneficiază de o experiență de peste 15 ani în instituții bancare și financiare.

A deținut importante funcții de conducere în:

  • Banca Națională a României: (1990-1999, România)
  1. Director General al Departamentului de Operațiuni Monetare, Valutare și de Credit,
  2. Membru al Comitetului de Politică Monetară,
  3. Membru în Comitetul Comun BNR Ministerul Finanțelor de Coordonare a Piețelor Financiare.
  • Fondul Monetar Internațional: (1994-1996, USA)

 

  1. Membru al Consiliului Director,
  2. Consilier al Directorului Executiv.
  • Banca Comercială Unicredit Țiriac: (2001-2005)
  1. Prim Vicepreședinte,
  2. Președinte,
  3. Director General.
  • Biroul Român de Credite: (2003-2004)

 

  1. Membru în Consiliul de Administrație.

George Mucibabici a absolvit cursurile Facultății de Finanțe și Contabiitate din cadrul ASE în anul 1983.

Despre Deloitte

“Deloitte” este brand-ul sub care zeci de mii de specialiști din firme independente din întrega lume colaborează pentru a oferi servicii clienților în următoarele domenii – audit, consultanță, consultanță financiară, managementul riscului și taxe.

Aceste firme sunt firmele membre Deloitte Touche Tohmatsu Limited (“DTTL”), o organizație cu răspundere limitată din Marea Britanie.

Fiecare firmă membră oferă servicii într-o anumită zonă geografică și este supusă legislației și reglementărilor profesionale din țara/țările respective.

Fiecare firmă membră DTTL este structurată în mod diferit conform legislației naționale, reglementărilor, cutumelor și altor factori, și poate furniza servicii în zonele de activitate prin intermediul sucursalelor, filialelor și/sau altor entități.

În România, serviciile sunt prestate sau susținute de către Deloitte Audit SRL, Deloitte Tax SRL, Deloitte Consultanță SRL, Deloitte Fiscal Representative SRL, Deloitte Tehnologie SRL, Deloitte GES Support Services SRL și Deloitte Shared Services SRL.

Deloitte este una dintre cele mai mari companii de servicii profesionale de pe piața din România și prestează, în cooperare cu Reff & Asociații SCA, servicii de audit, servicii de consultanță fiscală, servicii juridice, servicii de consultanță și consultanță financiară, servicii de managementul riscului, soluții de servicii externalizate și consultanță în tehnologie și alte servicii adiacente, prin intermediul a peste 1700 profesioniști. 

Prin intermediul celor peste 312,000 de profesioniști din cadrul firmelor membre la nivel global, care activează în peste 150 de țări, Deloitte pune la dispoziția clienților săi servicii în următoarele domenii: audit și servicii conexeconsultanță fiscalăconsultanță financiarămanagementul riscului.

BIO Nicolae Kovacs

Nick este un antreprenor cu un background solid în zona de private equity și M&A, având o experiență extinsă de peste 14 ani în deal making, banking și real estate, inclusiv 7 ani în zona de fonduri de investiții.

Pasionat de piața de capital și mecanismele pieței, își propune să contribuie prin Agista la dezvoltarea culturii pieței de capital din România și să ofere afacerilor românești oportunitatea de a crește.

Nick se ghidează după principiul “să lăsăm rezultatele să vorbească de la sine“.

În 2007, Nick a luat calea antreprenoriatului cu un business de consultanță, care era axat în special pe asistarea clientului în accesarea de finanțări de tip debt și equity pentru proiecte de Real Estate.

Criza financiară din 2008 i-a afectat profund activitatea, băncile fiind reticente și extrem de selective în a mai finanța sectorul de Real Estate în momentul respectiv, când bilanțurile lor erau deja încărcate de credite neperformante.

Începând cu 2016, acesta a început să activeze în domeniul consultanței, în special în zona de Real Estate. 

Nicolae Kovacs a ajuns în 2019 la Romcargo Maritimcel mai mare operator portuar din România, care gestionează circa 70% din fluxul maritim al Dacia, deservind o industrie care produce 7% din PIB-ul țării, la un an după ce se alăturase echipei ROCA X & Investments în calitate de reprezentant permanent al unuia dintre acționari și ca membru în investment board.

Urmând misiunea ROCA, „Skin in the game“, în 2020 acesta a preluat poziția de CEO la Romcargo, cu obiectivul clar de a restructura compania. A fost omul potrivit la momentul potrivit, adică întruchiparea unuia dintre principiile care îl ghidează în business, acela că oamenii corespunzători trebuie să ajungă în pozițiile relevante, din care să elaboreze strategii și să le implementeze eficient și cinstit.

Anul trecut, acesta a devenit și CEO al companiei AGISTApart of Impetum Group.

Nick a studiat domeniul Finanțelor în cadrul Universității Româno-Americane, absolvind facultatea în anul 2005.

Despre Agista

Agista este primul fond de investiții românesc creat pentru consolidarea ecosistemului de companii locale prin piața de capital.

Echipa de management Agista a fost înregistrată ca AFIA, iar fondul în curs de autorizare ca FIA de către ASF, având scopul de a facilita procesul de listare la bursă pentru a ajuta IMM-urile.

Agista are capacitatea de a identifica în timp real și în detaliu provocările ce apar în viața unei companii și a antreprenorilor atunci când sunt pregătiți să treacă la următorul nivel.

Agista face parte din Grupul Impetum, alcătuit din:

  • CITR – liderul pieței de restructurare și insolvență din România,
  • ROCA Investments – private equity pentru consolidarea și scalarea IMM-urilor românești,
  • ROCA X – un venture capital destinat start-up-urilor disruptive din tehnologie,
  • Agista – fond de investiții care scalează IMM urile locale prin piața de capital.

Impetum Group, având o experiență de peste 20 de ani pe piața de business din România, reprezintă un ecosistem antreprenorial românesc care pune laolaltă capital, management și resurse.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here