Voiculescu, îngenuncheat în instanţă de Camelia Bogdan. Judecatoarea: “Nu e legal să furi şi să treci pe numele altuia”

0
3914

Camelia Bogdan, judecătoarea exclusă din magistratură după ce l-a trimis după gratii pe fondatorul Antenelor, Dan Voiculescu, anunţă că a câştigat încă un proces cu acesta. Mai exact, Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de chemare în judecată a Cameliei Bogdan, formulată de Voiculescu, ca neîntemeiată. Hotărârea este definitivă.

“Dan Voiculescu a contestat măsurile pe care le-am luat ca judecător în prima şedinţă, când i-am instituit sechestrul, în 1 iulie 2014. Apoi a mai contestat modalitatea în care am judecat dosarul, probabil faptul că nu am tergiversat cauza, la noi fiind regula a se rămâne în pronunţare ori de câte ori se ridică o chestiune de drept, eu pronunţându-mă în sală, cu colegul, în compunere colegială. Acestea au fost în esenţă acuzaţiile care ni s-au adus, în principiu legate de aplicarea sechestrului de la terţi. De asemenea, am creat algoritmi de aplicare a Legii în materia confiscării de la terţi.

Or, i-am dat posibilitatea să-şi asigure dreptul la apărare, citând terţii în patrimoniul cărora se afla produsul infracţiunii, respectiv GRIVCO şi CCAI. Şi, în plus, există exemple de bune practici în cauze similare, de exemplu cauze derivând din dosarul RAFO, în care am adus la bugetul de stat peste 200 de milioane de euro. CEDO mi-a validat argumentele.

CEDO a constatat că sunt trei setteri în materie de asigurare a standardului de protecţie al terţilor în Europa. Suntem trendsetteri în materia confiscarii de la terţi. CEDO a evidenţiat, în cauzele Iancu împotriva Romaniei şi AEI Investment împotriva României, că măsura sechestrului şi a confiscarii de la terţi a fost dispusă prin ‘extremly well reasoned decision’ şi ‘mutatis mutandis’. Sunt aceleaşi principii pe care le-am aplicat în toate cauzele în care am pronunţat ordine de confiscare de la terţi, practic am repetat confiscarea de la terţi în sistemul nostru de drept. Nu este legal să furi şi să treci pe numele altuia.

Produsul infracţiunii trebuie recuperat şi virat la bugetul de stat, indiferent în mâinile cărei persoane s-ar afla”, a declarat Camelia Bogdan, pentru Epoch Times.

“E un proces în care sunt târâtă în instanţă de dl Voiculescu, de 8 ani de zile”, a adăugat judecătoarea.

Întrebată de ce crede că Dan Voiculescu nu a renunţat atâţia ani la acţiunile contra ei, Camelia Bogdan a răspuns:

“Fiindcă autorităţile române refuză să-i confişte produsul infracţiunii. Mai mult decât atât, autoritatea noastră ANABI [Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate – n.r.], care are ca rol gestionarea fondurilor provenite din infracţiuni, a organizat o licitaţie corolară, în cadrul căreia dl Dan Voiculescu şi-a adjudecat, printr-o altă societate pe care o controlează – S.C Atena Group, produsul infracţiunii de la Grivco. Dan Voiculescu investeşte aceşti bani obţinuţi din infracţiuni în decredibilizarea mea, săvârşind infracţiunea de spălare de bani în formă continuă şi continuată”, a precizat Camelia Bogdan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here