Politicienii ne spun ca economia “duduie” si ne merge bine. De cealalta parte realitatea ne arata ca suntem pe cont propriu si din ce in ce mai saraci

0
1858

Am stat mult timp sa ma gandesc pana sa scriu asta.

Dupa treburi, am fost azi seara la un magazin sa iau una alta de mancare. In fata mea, o doamna cam la 60 de ani cu nepotica, la 8, 10 ani, cu cateva produse puse pe banda. Cateva masline intr’o cutie, 2 rosii, o apa minerala la 1 l, foarte putin din cate ceva. Si o punga cu 4 piersici. Face fata de la casa scanarea si doamna spune:

-Nuu.. scoateti va rog 2 persici, avem doar 32 de lei…
– Sigur doamna.
Fata calma le scoate, fetita se uita lung la ele, bunica isi cere scuze ca dureaza, zic:
– Nu’i nicio problema doamna, nicio graba, dar vreau sa va rog mult sa le pastrati si va dau eu diferenta, e placerea si dorinta mea.
-Nuu nuu, foarte sigure amandoua.
Ok.. tac, plateste si pleaca. In cos aveam o punga cu 8 piersici, le iau repede, le scaneaza primele si zic scanati in continuare, ca ma intorc. Tipa de la casa zambeste si fug dupa ele.
Le ajung din urma si zic doamna, va rog sa le primiti pt bunicul meu.. Se uita, se uita la fetita si’i spune:
– Bine.. daca e pt bunicu, zi Bodaproste. Le ia fetita si fug inapoi in magazin.
Nu se poate ca o bunica sa nu’i poata cumpara, in tara asta, 4 piersici nepoatei.
NU SE POATE!
Si mai e ceva. Uitati’va mai atent in jur. Nu va mai grabiti si enervati cand un om numara incet banii, se uita de doua ori, da un produs inapoi, il anuleaza, acolo e o durere, o renuntare, o lipsa. Pe care nu ar trebui sa o aiba. Dincolo de ajutorul pe care foarte multi il dau constant, unii chiar de zeci si sute de mii de euro anual, catre nevoi diverse si catre nevoiasi.

Si atunci, ma intreb, ce nevoie mai avem de astia, toti, cand noi, cu totii, suntem de fapt pe cont propriu si din ce in ce mai saraciti?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here