Dupa pierderi de 200 de milioane de euro in Romania si alte pierderi uriase in Polonia, managerul specialist in mici si bere la pavilionul H -Iulian Stanciu- intra alaturi de Ostahie, Altex si Flanco intr-o investigatie ce poate duce la amenzi de zeci de milioane de euro data fiind cifra de afaceri a companiilor implicate…Totul a plecat de la reclamatia unui angajat infuriat ca a fost concediat…

0
2961

Într-un comunicat de presă al Consiliului Concurenţei, emis în data de 05 aprilie 2021, se arată că autoritatea a lansat o investigaţie de mari proporţii în legătură cu modul în care gigantul sud-coreean Samsung, reprezentanţă din România, care domină cu autoritate piaţa locală electro IT&C, incluzând aici smartphone-uri şi televizoare, având poziţii semnificative şi în zona produselor albe, alături de alţi trei jucători care domină autoritar piaţa locală de retail – Altex România SRL, Flanco Retail SA și Dante Internațional SA (eMAG), ar fi acţionat pentru a fixa preţurile produselor sale, pe piaţa din România.

Investigația a fost declanșată pe baza informațiilor primite pe Platforma Avertizorilor de Concurență iar o sursă din industrie a declarat, pentru ZF, că totul a pornit de la o sesizare depusă de un angajat al uneia dintre companiile menţionate, care ar fi avut un conflict de muncă.

„Samsung Electronics România SRL este subsidiara locală a grupului Samsung, un producător și distribuitor mondial de produse electronice și produse de tehnologia informațiilor.

Altex și Flanco comercializează on-line și prin intermediul unor rețele naționale de magazine o gamă largă de produse din categoria electronicelor și IT&C, electrocasnice şi multimedia.

Dante administrează platforma on-line eMAG.ro, prin intermediul căreia comercializează o gamă largă de produse, echipamente și componente IT, electronice, electrocasnice etc.

Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor. Documentele ridicate se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice.

Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurenţiale analizate”, se arată în comunicatul de presă emis de Consiliul Concurenţei.

Citeşte aici: http://www.consiliulconcurentei.ro/wp-content/uploads/2021/04/inspectii-samsung-apr-2021.pdf

Compania Samsung Electronics România SRL este condusă, în calitate de preşedinte, de HOON SEOL. Altex România SRL îl are ca proprietar şi CEO pe DAN OSTAHIE iar Flanco Retail SA și Dante Internațional SA (eMAG) îl „împart” pe celebrul IULIAN STANCIU… La Flanco, acesta este proprietar, funcţia de CEO fiind ocupată de DRAGOŞ SÂRBU, iar la Dante, este acţionar minoritar şi preşedinte al eMAG…

Cât de greu o fi fost să se înţeleagă? Cu siguranţă, ne va răspunde Consiliul Concurenţei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here