Dancă: “Prostia PSD fără margini a stricat economia şi bagă bugetul României în criză. Românii s-au săturat de această guvernare haotică şi falimentară care trebuie schimbată până nu este prea târziu”

0
1095

Purtătorul de cuvânt al Partidului Liberal, Ionel Dancă, cere ca fostul ministru al Muncii, Olguţa Vasilescu, să fie trasă la răspundere pentru „minciuna” privind creşterea salariilor, având în vedere că unele venituri lunare au scăzut ca urmare a transferului contrbuţiilor de la angajator la angajat.

Datele privind execuţia bugetară din primul trimestru, publicate zilele acestea, arată că după niciun an de zile, transferul contribuţiilor sociale la angajat este un experiment PSD eşuat în întregime.  

Mama Minciunilor, Olguţa Vasilescu, trebuie să răspundă pentru harababura cu transferul contribuţiilor sociale care ar fi trebuit să crească salariile cu 25% în sectorul public şi cu 17% „netul„ din sectorul privat sau măcar să reducă deficitul de la bugetul de pensii. Dar tot ceea ce s-a făcut cu această manevră a fost #NimicPSD.  

Mai întâi, ministrul Minciunilor din PSD, Olguţa Vasilescu, a spus că salariile vor creşte pentru toţi, ba chiar ”NETUL„ salariilor din privat va creşte cu 17% după transferul contribuţiilor.  

Însă, când cei din sectorul IT sau persoanele cu activităţi independente au reclamat că reducerea impozitului pe venit, pentru ei, nu compensează creşterea salariului brut la care se aplică noile taxe mai mari, Mama Minciunilor a venit în Parlament şi a declarat că ”Nu am spus niciodată că salariile NU vor scădea.” Scăparea Olguţei şi a colegilor ei la fel de analfabeţi economici din PSD a fost că transferul contribuţiilor va reduce deficitul de la bugetul asigurărilor sociale de stat şi că nu va mai fi nevoie de alte transferuri între bugetele statului pentru a asigura plata pensiilor.  

Dar, ce să vezi, nici această minciună a pesediştilor, cusută cu aţă albă, nu a ţinut nici măcar un an de zile pentru că în acest an, bugetul asigurărilor sociale de stat are un deficit imens de 1,5 miliarde de lei după numai trei luni.  

Ca să înţelegem cât de mare a fost această prostie pe care ministrul Minciunilor, Olguţa Vasilescu, a înghiţit-o pe nemestecate, este suficient să ne uităm cum arată execuţia bugetului de asigurări sociale de când PSD a preluat guvernarea. 

Bugetul asigurărilor sociale a avut un excedent de 360 milioane lei în primul trimestru din 2017, când PSD a preluat guvernarea, şi s-a menţinut pe excedent la 110 milioane lei şi în 2018 după transferul contribuţiilor. Surpriză, însă, această scamatorie care ar fi avut un singur argument, să acopere găurile din bugetul asigurărilor sociale, în primele trei luni din 2019 produce un deficit extrem de îngrijorător de 1,5 miliarde de lei.  

Deci, prin manevra lor prostească, cu transferul contribuţiilor scociale, nu numai că salariile nu au crescut cu 25% în sectorul public decât pe hârtie şi nici vorbă de o creştere cu 17% în sectorul privat, ba chiar a dus la scăderi pentru cei care înainte aveau impozit zero pe venituri (salariile din IT) şi a mai provocat şi o gaură imensă la bugetul asigurărilor sociale de stat numai după primele trei luni din 2019.  

Este tot mai clar pentru toată lumea că prostia PSD fără margini a stricat economia şi bagă bugetul României în criză. Românii s-au săturat de această guvernare haotică şi falimentară care trebuie schimbată până nu este prea târziu”, a scris Dancă, pe pagina sa de Facebook.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here