„Creierul Guvernului Dăncilă”, condamnat la 8 ani de închisoare, trădat de un pașaport expirat!

0
893

1,3 milioane de lei și 90.000 de dolari, banii din șpagă ai lui Darius Vâlcov, au fost  descoperiți într-un seif.

Perchezițiile au arătat că Darius Vâlcov, primar al Slatinei, senator, ministru al finanțelor, iar în prezent principalul consilier economic al Vasilicăi Dăncilă, își ținea averea ascunsă și răspândită, precum narcotraficanții: cash, tablouri și lingouri din aur zidite în pereți sau ținute la prieteni.

Vâlcov a negat că ar fi tablourile și banii lui, dar ghinionul său a fost că într-unul dintre locurile unde își ținea averea, acasă la o prietenă, martoră în proces, printre tablouri a fost găsit și un pașaport expirat, pe numele lui Darius Vâlcov!

În primăvara anului 2013, galeriile de artă din Paris au primit un client neașteptat. Un bărbat brunet, în apropierea vârstei de 40 de ani, care nu rupea o boabă de franceză, a cumpărat cu o frecvență neobișnuită obiecte de artă de valoare mică și medie. Din martie și până în mai, bărbatul misterios a lăsat în galerii sume în valoare totală de jumătate de milion de euro. Numele lui este Darius Vâlcov.

Pe 20 martie 2015, deputatul PSD Daniel Bărbulescu predă un seif Poliției. „E al lui Darius Vâlcov! Ne-a pus să-l mutăm dintr-un loc în altul”, spun Bărbulescu și un alt martor, B., în locuința căruia ajunsese ultima oară casa de valori. Deputatul Bărbulescu e prietenul lui Darius Vâlcov, iar primarul i-a botezat copiii.

Procurorii DNA deschid seiful și consemnează: Cu prilejul activităţii judiciare de desigilare a seifului, din data de 23.03.2015, în prezenţa apărătorilor aleşi ai inculpaţilor, s-a constatat că în el se aflau sumele de: 90.000 dolari; 1.323.850 lei; 3 lingouri de aur, în total 3 kilograme, iar în colet au fost identificate 3 tablouri inscripţionate Aurel Acasandrei, Jean Cocteau şi Renoir. Sumele de bani, lingourile de aur şi tablourile au fost fotografiate în prezenţa aceloraşi persoane şi sunt prezentate în planşa fotografică din data de 23.03.2015, aflată în dosarul de urmărire penală.

Aceste valori nu apar în declarațiile de avere ale primarului Slatinei. De unde are banii, aurul și tablourile? Darius Vâlcov susține că nu-i aparțin. Vâlcov a fost pus la detectorul de minciuni şi, întrebat fiind dacă a primit mită, el a răspuns „Nu”, dar s-a constatat că „răspunsul a provocat modificări specifice comportamentului simulat”.

Politicianul revine și face un autodenunț. Înainte de a ajunge om de bază al PSD, Vâlcov a fost ales de două ori primar al Slatinei, 2004 și 2008, din partea PD-L. În 2012 s-a înscris în PSD și a devenit senator de Olt, apoi ministru delegat pentru buget și ministru al finanțelor. Astăzi, este consilier al premierului Vasilica Dăncilă și apreciat aproape în unanimitate drept creierul și eminența cenușie a guvernării.

Vâlcov îi încuraja pe cei care administrau, ca paravane, firmele controlate, de fapt, de el: «Bă, dacă se ajunge la nu ştiu ce…», cu o lacrimă aşa în colţ s-a întors şi a zis ă… «Eu mi le asum pe toate. Nu o să vă las pe nici unu aşa»”.

Darius Vâlcov a încercat, permanent, să spună că banii, tablourile și aurul sunt obținute din darul de la nunta cu Lavinia Șandru și din alte surse. L-a chemat drept martor pe tatăl său la proces.

„A fost audiat tatăl inculpatului, care a declarat cu privire la banii găsiţi în seif cu prilejul percheziţiei că el însuşi i-a dat inculpatului pentru a-i pune în acel seif. De asemenea, a declarat că cele trei lingouri din aur, găsite cu acelaşi prilej în seif, îi aparţin, le-a achiziţionat câte unul pentru fiecare dintre nepoţii săi, dar nu le-a dat acestora întrucât cel de-al treilea nepot nu se născuse”.

Pe 16 aprilie, primul termen al apelului Instanța a reținut însă altceva. ”Darius Vâlcov a primit 20% din valoarea contractelor având ca obiect reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare în oraşele Scorniceşti, Potcoava, Slatina, Drăgăneşti Olt şi Piatra Olt”, așa cum au susținut procurorii DNA în rechizitoriu. Darius Vâlcov a primit 8 ani de închisoare la Înalta Curte de Casație și Justiție. A făcut apel. Pe 16 aprilie 2019 va fi primul termen al procesului la Completul de 5 judecători.

Toate declaratiile pe:
https://www.libertatea.ro/stiri/tezaurul-lui-darius-valcov-tradat-pasaport-expirat-2600059

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here