CONTINUĂ EXPANSIUNEA BĂNCII TRANSILVANIA! Cea mai mare bancă Românească va achiziţiona Idea::Bank şi celelalte companii cu brandul IDEA în România. Valoarea tranzacţiei se ridică la 43 milioane euro

0
715

Într-un comunicat de presă, transmis miercuri seară, Banca Transilvania a anunţat achiziţionarea pachetului de acţiuni deţinute de grupul polonez Getin Holding la Idea::Bank, Idea::Leasing şi Idea::Broker de Asigurare. Până la primirea acordului din partea BNR şi al Consiliului Concurenţei, cele trei companii aflate sun bandul Idea: vor funcţiona independent.

La finalul anului trecut, Idea::Bank, Idea::Leasing şi Idea::Broker de Asigurare însumau active în valoare de 2,85 miliarde lei, un număr de 530 de angajaţi, 46 de unităţi şi peste 60.000 de clienţi. Suma creditelor acordate s-a ridicat la 1,7 miliarde lei, a depozitelor atrase, la 2,3 miliarde lei, în timp ce capitalul propriu s-a cifrat la 229 milioane lei, cu 114 milioane lei mai puţin decât capitalul social de 326 milioane lei, diferenţa negativă rezultând din pierderi acumulate şi nerecuperate.

Legat de tranzacţia anunţată oficial, Horia Ciorcilă, preşedintele Băncii Transilvania, a declarat: „Vedem achiziţia Idea::Bank ca o nouă oportunitate pentru Banca Transilvania şi pentru clienţi. Dacă celelalte achiziţii au fost pentru a consolida business-ul BT, aceasta face parte din strategia de a continua lansarea de iniţiative de banking online. Ideea::Bank, ca parte a Grupului Financiar Banca Transilvania, va fi un hub de digital banking prin care vom lansa şi dezvolta idei creative de soluţii digitale pentru clienţii de acum şi pentru cei care vor veni. Mulţumim pentru încredere şi colaborare top managementului Getin Holding Group şi tuturor celor care au contribuit la succesul acestei tranzacţii.”

De cealaltă parte, Piotr Kaczmarek, Director General, Getin Holding, a spus: „Suntem mândri de ceea ce au realizat companiile noastre în România. Ca investitor străin, Geting Holding este foarte bucuros că a contribuit la dezvoltarea economiei româneşti. Ca parte a filosofiei noastre, văzându-ne misiunea îndeplinită, suntem fericiţi că activele din România vor face parte din Grupul Financiar Banca Transilvania, cel mai mare şi mai dinamic jucător de pe piaţă”.

Tranzacţia a fost încheiată cu implicarea consultanţilor: Barclays Bank Ireland PLC, Filip & Company, EY şi Linklaters pentru Banca Transilvania şi Rothshild & Co., Sayenko Kharenko şi Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, pentru Geting Holding.

Până la acest moment, Banca Transilvania a mai avut două achiziţii, în România: Volksbank şi Bankpost. În urmă cu doi ani, Banca Transilvania a devenit acţionar la Victoriabank, din Republica Moldova.

Capitalizarea Băncii Transilvania, cea mai mare din România, are valoarea record de 15,5 miliarde lei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here