BT Mic continuă parteneriatul cu EFSE pentru a accelera incluziunea financiară a companiilor mici

0
1112
  • Prin noul împrumut de la EFSE, BT Mic continuă să faciliteze accesul la finanţare în lei a companiilor mici.
  • Antreprenorii pot aplica online pentru finanţare, pe site-ul BT Mic.
  • De la începutul pandemiei, BT Mic a finanţat peste 5.000 de firme.
  • BT Mic lucrează în prezent cu peste 13.000 de business-uri mici din 3.000 de localităţi.

Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) a acordat un nou împrumut, de 10 milioane de euro, companiei BT Microfinanţare (BT Mic), parte a Grupului Financiar Banca Transilvania. Finanţarea va ajuta BT Mic să continue facilitarea accesului la împrumuturi în lei a companiilor mici. Cei doi parteneri doresc să susţină fimele să se dezvolte, mai ales având în vedere contextul pandemiei.

BT Mic şi Fondul European pentru Europa de Sud-Est sunt parteneri din 2018, iar împreună au contribuit la dezvoltarea a peste 1.200 de companii. Dincolo de zona de finanţare, EFSE şi BT Mic şi-au unit forţele pentru a susţine companiile prin programul de accelerare Start online by BT Mic, lansat în martie a.c., care a constat în consultanţă pentru scalarea afacerii în mediul digital. Datorită acestuia au fost lansate 10 business-uri online, în august a.c.

“Suntem onoraţi să continuăm partneneriatul cu BT Mic, care a arătat până acum angajamentul nostru puternic pentru susţinerea companiilor, coloana vertebrală a economiei româneşti. Sănătatea lor are legătură directă cu o economie robustă, iar faptul că acest împrumut este în moneda locală asigură antreprenorii că sunt protejaţi de volatilitatea cursului de schimb. Având în vedere poziţia de lider a BT Mic pe piaţă, suntem încrezători că parteneriatul nostru va avea un impact semnificativ în ceea ce priveşte creşterea gradului de incluziune financiară şi oportunităţile de dezvoltare a afacerilor pentru antreprenorii din întreaga ţară”, afirmă Klaus Müller, Preşedintele Consiliului EFSE.

Afacerile mici sunt, în mod particular, vulnerabile în contextul economic actual. În egală măsură, apar noi oportunităţi de business, pe care antreprenorii caută să le fructifice. Din acest motiv, pentru BT Mic rămâne o prioritate accesul acestora la finanţare şi consiliere. Împreună cu EFSE, prin această linie de credit, continuăm angajamentul nostru de a susţine creşterea responsabilă a afacerilor mici locale”, declară Cristina Sindile, Director General, BT Mic.

Antreprenorii pot aplica rapid pentru un credit, prin chatbot-ul Raul de la BT, care poate fi accesat pe site-ul BT Mic, prin telefon, tabletă sau calculator.

BT Mic este cea mai mare companie de microfinanţare din România, care completează rolul Băncii Transilvania de susţinere a antreprenorilor, indiferent de mărimea afacerii. Din 2016 şi până în prezent, BT Mic a făcut parte din povestea a peste 16.000 de microbusiness-uri cu peste 45.000 de angajaţi în 3.000 de localităţi şi a contribuit la creşterea anvergurii microfinanţării în rândul firmelor tinere.

În ciuda provocărilor aduse de pandemie, BT Mic a finanţat începând cu martie 2020 peste 5.000 de companii mici şi a păstrat termenele de finanţare maxime, sumele şi garanţiile flexibile, dar şi timpul de răspuns de 4 zile pentru clienţii care au aplicat pentru un credit.

Grupul Financiar Banca Transilvania | BT Mic

Despre BT Mic: BT Mic este una dintre companiile Grupului Financiar Banca Transilvania, care se adresează firmelor cu cifra de afaceri anuală de până la 1 milion de lei, din toate domeniile de activitate. Până acum, BT Mic a susţinut peste 16.000 de afaceri mici să crească. Compania oferă mai mult decât finanţare, prin promovarea clienţilor pe Blogul BT Mic, cele mai recente iniţiative fiind Start online by BT Mic, Şi eu sunt client BT Mic şi Cumpără de la o afacere mică. www.btmic.ro

Despre EFSE: Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE), un fond de investiții cu impact înființat în 2005, își propune să încurajeze dezvoltarea economică și prosperitatea în sud-estul Europei și în regiunea de estica devecinătate prin investiții în succesul microîntreprinderilor și al întreprinderilor mici, precum și în îmbunătățirea condițiilor de viață pentru întreprinderile private. Întrucât accesul la servicii financiare este esențial pentru dezvoltarea acestui segment, EFSE se concentrează pe ajutarea sectoarelor financiare locale să își consolideze capacitatea de a oferi finanțare responsabilă pentru acest grup țintă. Pe lângă activitățile sale de investiții prin intermediul partenerilor locali, EFSE își înmulțește impactul prin Facilitatea de dezvoltare EFSE, care oferă asistență tehnică, instruire și alt sprijin nefinanciar antreprenorilor și instituțiilor sale partenere. EFSE a fost inițiată de Banca de Dezvoltare KfW cu sprijinul financiar al Ministerului Federal German pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (BMZ) și al Comisiei Europene. Fiind primul parteneriat public-privat de acest gen, EFSE își atrage capitalul de la agenții donatoare, instituții financiare internaționale și investitori instituționali privați. Finance in Motion GmbH, Germania, este consilierul EFSE, iar Hauck & Aufhäuser Fund Services S.A., Luxemburg, acționează în calitate de administrator. Pentru mai multe informații despre Fondul European pentru Europa de Sud-Est, vă rugăm să vizitați: www.efse.lu. Pentru mai multe informații despre Finance in Motion, vă rugăm să vizitați: www.finance-in-motion.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here