4 milioane de euro de la APM pentru denuntatoarea de profesie Irina Socol! Ieri -Siveco, azi Simavi! Ieri penala, azi profesionista… Peste 20 de denunturi pentru a-si scapa pielea, astazi face acelasi business cu succes intr-o lume a IT ului bantuita de aceeasi Marie cu alta palarie…Sa fie primit!

0
6558

Irina Socol, fosta preşedintă a firmei Siveco România, actualmente SOFTWARE IMAGINATION & VISION (SIMAVI), denunțătoare de profesie, cu un palmares impresionant și un tupeu peste limite, în urmă cu 2 ani, a oferit presei câteva explicații „Fără a încerca să caut vreo justificare, aş vrea să fac o precizare: lucrurile incorecte nu au fost niciodată iniţiativa noastră. Ne trezeam în mijlocul proiectelor, după luni în care zeci de programatori lucrau la un proiect, cu sugestii şi solicitări imperative. Eu am avut nişte alegeri de făcut. Am plătit pentru ele. Îmi doresc din tot sufletul ca România să nu revină niciodată la epoca corupţiei cvasi-generalizate în achiziţiile publice”.

Cum ar putea România ”să nu revină în epoca corupţiei” când sunt genul ei de denunțători care influențează în continuare licitațiile din mult prea controversatul sector IT?

Pentru a respecta sintagma ”…nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, totul se transformă” fostul Siveco s-a transformat în SIMAVI. Să nu uitam, “lupul își schimba părul dar năravul ba”.

Ca din întâmplare, pseudo Siveco cu hainuță de SIMAVI apare la malul mării, la COMPANIA NATIONALA “ADMINISTRATIA PORTURILOR MARITIME” SA CONSTANTA, în cadrul licitației ”Sistem informatic integrat de management al resurselor companiei și de raportare managerială” cu o valoare estimata fara TVA : 20.650.000 lei. Din care, de ce nu, și bănuți pe fum…!

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime S.A. Constanța încearcă, prin achiziția acestui Sistem Informatic pentru managementul resurselor companiei (ERP) și elemente de analiză managerială,  să achiziționeze aplicații software și infrastructură hardware cu toate serviciile adiacente în scopul corect al informatizării proceselor informatice și informaționale.

Autoritatea contractantă, pentru a fi sigură de faptul că primește cele mai performante soluții din piața de profil, a solicitat participanților să facă dovada că au furnizat și prestat în ultimii 3 ani, împliniți la data termenului limită pentru depunerea ofertei, sisteme informatice ce conțin produse și servicii similare, la nivelul a maxim 5 contracte, prezentând valori pentru fiecare categorie, astfel:

  1. Pentru Livrarea și instalarea de echipamente hardware de tip server, storage – 3.500.000 lei, fără TVA
  2. Pentru Livrarea și instalarea de produse software – 8.000.000 lei, fără TVA
  3. Pentru Servicii de dezvoltare și implementare sistem informatic ERP pentru care s-au parcurs minim următoarele etape: analiza și

proiectare, dezvoltare, instalare, configurare, testare si instruire utilizatori – 4.500.000 lei, fără TVA.

Contractele solicitate de autoritatea contractantă pentru demonstrarea capabilității de îndeplinire a contractului supus procedurii de licitație trebuiau să fie finalizate în ultimii 3 ani, calculați până la data limită de depunere a ofertelor. Nimic mai simplu pentru Siveco(SIMAVI), dacă deține informații ajutătoare.

Cerințele de participare au fost contestate de pseudo Siveco pentru a genera aparanța unei adevărate confruntări. Mai mult decât interesant este faptul că, deși au numai 4 ani de la înființare, reușesc, de altfel miraculos, să participe și mai ales să se califice într-un cadru de pseudo-concurență, cu o singură asociere participantă.

Întrebarea îndreptățită este OARE DE CE??

Nu există un răspuns documentat, un fapt este evident: Siveco(SIMAVI) apare din nou în proiecte în care NU mai participă alți operatorii economici, probabil pentru că nu mai au curaj să dea curs aranjamentelor DENUNȚĂTOAREI sau nu mai sunt dispuși să participe pentru a da aspect de concurență loială, știind apriori cui îi este destinat contractul.

Altfel cum de nu mai sunt interesate firmele din IT de proiecte de anvergură?? Administrația Porturilor Maritime Constanța a declanșat prospectarea pieței în scopul achiziției unui Sistem Informatic pentru managementul resurselor companiei (ERP) cu mulți ani în urmă, ani în care ”locotenentul” doamnei Irina Socol, Gheorghe Sadoveanu își petrecea mult timp prin zonele portuare. Din pură întâmplare, într-un consorțiu mai mult decât interesant, Siveco(SIMAVI) este la licitația mai sus precizată, unic participant.

Firma participantă în licitația de la APMC este cea care a preluat activitățile SIVECO și aparține lui Alexandru Rădășanu, partenerul de viață al Irinei Socol.

Modelul de la malul mării este cel practicat de celebra denunțătoare – Socol Irina, utilizând firma Software Imagination&Vision, societate desprinsă din Siveco România în 2019.

Aceeași firmă a depus singura ofertă la o licitație organizată de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) pentru servicii de mentenanță și suport tehnic pentru licențele aferente sistemului ERP din cadrul instituției. Cu o durată de 3 ani, contractul a fost estimat la 7,5 milioane de lei, fără TVA.

Pentru a fi mai concreți redăm câteva informații despre Irina Socol – regina denunțurilor devenită și regina licitatiilor trucate:

https://www.sfin.ro/irina-socol-regina-denunturilor-a-devenit-si-regina-licitatiilor-trucate/

https://www.sfin.ro/autoarea-a-peste-20-de-denunturi-la-dna-irina-socol-proprietara-din-umbra-a-grupului-siveco-pierde-definitiv-procesul-cu-consiliul-concurentei-si-este-condamnata-sa-plateasca-aproape-6-milioane-de/

”Consiliul Concurenței a publicat pe pagina sa de internet, pentru prima dată, lista neagră a firmelor care au fost implicate în investigații privind trucarea unor licitații publice, printre numele cele mai cunoscute fiind Siveco, Energobit, Electrica sau Electromagnetica. Lista conține un număr de 35 de companii care au fost implicate în investigații privind trucarea de licitații, deciziile de sancționare din ultimii trei ani, precum și mențiuni cu privire la modalitatea de cooperare a acestora cu autoritatea națională de concurență, scrie News.ro

Cel mai recent caz, încheiat anul trecut, a fost cel în care Siveco România și Intrarom au fost sancționate pentru încălcarea Tratatului de aderare la UE prin practici concertate de împărțire a pieței în cazul unei licitații organizate de APIA. Alte companii mari de pe lista neagră sunt Electromagnetica, Energobit, Electrica, Condmag, Cis-Gaz, Armax sau Vesta Investment. În listă se găsesc și companiile Safety Securty SRL și Spartan Pază și Protecție SRL, două firme care au ca administrator și asociat unic pe Maria Oprescu, soacra omului de afaceri Remus Rădoi, zis “Codiță”. De asemenea, în “blacklist” mai sunt și Armax, Condmag, Intrarom, Vesta Investment și CIS Gaz. Instituția de concurență a decis să publice această listă pentru a veni în sprijinul autorităților care fac evaluarea.”

https://www.sfin.ro/fosta-sefa-a-siveco-irina-socol-denuntatoare-profesionista/

Judecătoarea Brândușa Gheorghe de la TB a scos la iveală identitățile triple ale denunțătorului Socol și a găsit înregistrarea lui Pătru ascunsă de DNA în dosarul lui Sebastian Ghiță. Potrivit motivării, adevărul este că respectivul contract incriminat, cel cu AEP, fusese câștigat legal.

https://www.sfin.ro/irina-socol-identitate-tripla-acordata-de-dna-ca-sa-si-denunte-cea-mai-buna-prietena-patru-scapa-numai-datorita-profesionalismului-unei-judecatoare-care-a-cercetat-dosarul-ana-maria-patru-in-amanun/

Fenechiu, denunţat şi el de Socol.  Fostul ministru PNL al Transporturilor, Relu Fenechiu, a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii DNA Ploieşti după ce a fost denunţat de Irina Socol de la Siveco şi de Horaţiu Berdilă de la Romsys. Fenechiu a admis că a primit mită 900.000 de euro ca să îi ajute pe aceştia să încheie contracte IT cu statul. Fenechiu a fost de acord să primească o condamnare de 3 ani şi 10 luni de detenţie.

Fostul preşedinte al CNAS, Lucian Duţă, denunţat de Irina Socol. Informaţia apare în rechizitoriul lui Duţă obţinut de G4media. Duţă ar fi primit mita, reprezentând un comision de 10 la sută din valoarea contractelor IT acordate de CNAS, de la Radu Enache, reprezentantul Hewlett Packard (HP) România şi de la Irina Socol, reprezentantul subcontractantului Siveco România.

Unul dintre contractele pentru care Lucian Duţă ar fi cerut comisionul de 10 la sută este cel din aprilie 2012 pentru implementarea Cardului Naţional de Asigurări Sociale de Sănătate, în valoare de peste 87 milioane de lei, adică peste 18 milioane de euro. Enache şi Socol l-au denunţat pe Lucian Duţă, potrivit documentului citat.

Fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, a acuzat-o pe Irina Socol că a denunţat-o la DNA Ploieşti. Ce este de interes este faptul că SIMAVI a semnat și semnează în continuare contracte de servicii cu cei de la Autoritea Electorală Permanentă. (informații publice pe site-ul Termene.ro)

Fosta preşedintă a Siveco România, Irina Socol, a denunţat-o la DNA şi pe Ancuţa Anda Macovei, şefa direcţiei IT din ANAF, potrivit unei motivări a Tribunalului Prahova. Socol a mărturisit că i-a dat Ancuţei Macovei un milion de euro pentru un contract cu ANAF.

Doamna Irina Socol este un campion al denunțurilor, probabil dintr-o lipsă de demnitate. În deciziile doamnei a cântărit greu teama de a nu se descoperi mai mult din vasta activitate în sfera înțelegerilor neortodoxe.  Nu este de neluat în seama un articol AJUTĂTOR din Legea nr. 682/2002 privind protecția martorilor, respectiv articolul 19. Potrivit acestui articol, „persoana care are calitatea de martor (…) şi care a comis o infracţiune gravă, iar înaintea sau în timpul urmăririi penale ori al judecăţii denunţă şi facilitează identificarea şi tragerea la răspundere penală a altor persoane care au săvârşit astfel de infracţiuni beneficiază de reducerea la jumătate a limitelor pedepsei prevăzute de lege”.

Lista eșecurilor în implementarea de soluții Siveco (SIMAVI) ar putea continua cu APC, dar să lăsăm timpul să ne confirme sau nu previziunile.

La aceleași mecanisme de lucru cu aceeași de abordare, întrebarea legitimă este, vinovat sau nu, cine urmează pe lista denunțurilor neobositei antreprenoare IRINA SOCOL?!

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța este o societate comercială pe acțiuni, desemnată de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii să desfășoare activități de interes public național, în calitate de administrație portuară. O companie importantă unde implementarea unui Sistem informatic ar trebui să fie de un real și just interes.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here