Ca urmare a unei plângeri formale la Comisia Europeană împotriva sa, Primăria Capitalei poate aduce România în procedura de infringement  

0
1091
Comisia Europeană

Decizia PMB de a supune la vot regulamentul cadru de organizare și executare a activității de taxi în Municipiul București expune România unui risc major de a intra în procedura de infringement. Comisia Europeană a fost sesizată încă din luna decembrie 2017 cu privire la inițiativa Primăriei de a interzice accesul liber la aplicațiile de tip agregator.

În prezent, Comisia Europeana investighează regulamentul care contravine flagrant practicilor europene, precum şi modalitatea lipsită de transparenţă în care a fost adoptat.

În cadrul dezbaterilor din ultimele luni, Guvernul prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Ministerul Transporturilor, Ministerul Comunicaţiilor şi alte autorităţi ale statului şi-au manifestat susţinerea faţă de activitatea liberă a aplicaţiilor agregatoare pe piaţa de transport public. Consiliul Concurenţei a declarat de nenumărate ori că existenţa aplicaţiilor contribuie la creşterea gradului de concurenţă.

Pe parcursul acestor luni, zeci de mii de bucureşteni au semnat petiţii pentru menţinerea în forma actuală a aplicaţiilor agregatoare. Adoptarea acestui regulament va afecta peste un milion de bucureşteni, atât consumatorii, cât şi şoferii de taxi.

Sprijinul pentru existenţa acestor aplicaţii a fost exprimat şi de către numeroase asociaţii profesionale şi ONG-uri din industria transportului.

Regulamentul pe care Primăria Capitalei îl propune nu este susţinut de niciuna din părţile direct afectate şi contravine legilor naţionale şi directivelor europene.

Clever Taxi va continua să facă toate demersurile legale necesare la nivel naţional şi european pentru a apăra un serviciu care realmente a modernizat, revoluţionat şi aliniat la standardele europene piaţa de taximetrie din România.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here