Probleme in imperiul Zara! Magazinele sunt puse la vanzare pentru jumatate de milion de dolari

0
2289

Fondatorul marelui lant de imbracaminte Zara, Amancio Ortega, a anuntat ca pune la vanzare 16 magazine din numarul total, pentru jumătate de miliard de euro

Cele 16 magazine puse la vanzare sunt din Peninsula Iberica. Inditex SA, cel mai mare retailer de imbracaminte din lume, intentioneaza sa vanda aceste magazine in urma evolutiei pozitive, inregistrate de comerciantii online.

Miliardarul Amancio Ortega, al patrulea cel mai bogat om din lume, fondatorul Inditex, scoate la vanzarea magazinele in cauza, cu o licenta pentru 20 de ani, in schimbul sumei de 472 de milioane de dolari. In contextul dat, oferta i-ar permite cumpărătorului, in cazul in care doreste, să renunţe la proprietăţile achizitionate după primii cinci ani. Dintre unităţile scoase la vânzare, paisprezece sunt situate în Spania, iar două în Portugalia.

Un reprezentant al Inditex a confirmat potenţiala vânzare şi a spus că face parte dintr-un plan bine pus la punct, menit să omogenizeze strategia de leasing a companiei. Majoritatea magazinelor sunt operate în sistem de leasing, a adăugat oficialul, care nu a confirmat însă preţul.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here