Zuckerberg nu a vrut sa vanda Facebook cu 24 miliarde de dolari catre Microsoft. Astazi Facebook valoreaza 375 miliarde de dolari!

0
2342
zuckerberg

Steve Ballmer, fostul şef al Microsoft, a declarat că gigantul software a încercat la un moment dat să cumpere Facebook cu 24 miliarde de dolari.

Ballmer a părăsit Microsoft în 2014 şi este acum proprietarul echipei de baschet Los Angeles Clippers şi investitor major în Twitter.Steve Ballmer, fostul şef al Microsoft, a declarat că gigantul software a încercat la un moment dat să cumpere Facebook cu 24 miliarde de dolari.

A refuzat oferta Microsoft

Facebook a primit de-a lungul timpului mai multe oferte de preluare, iar Microsoft a încercat să cumpere compania atunci când aceasta nu era atât de puternică. Mark Zuckerberg a refuzat, însă, oferta şi a făcut alegerea corectă. Acum, compania pe care o conduce are o valoare de piaţă de 375 miliarde de dolari, iar Zuckerberg o avere de 57 miliarde de dolari. Ballmer a mai spus că nu şi-a dorit niciodată să cumpere Twitter, companie care la un moment dat era văzută ca o ameninţare pentru Facebook.

Eșecurile AQuantive și Nokia

În ceea ce îl priveşte pe Satya Nadella, actualul lider al Microsoft, Ballmer crede că acesta face o treabă bună prin faptul că pune accent pe serviciile cloud, care au influenţat pozitiv rezultatele trimestriale raportate recent de companie. Ballmer, care a condus Microsoft în perioada 2000-2014, a declarat că cea mai mare greşeală a sa a fost achiziţia companiei de publicitate online aQuantive pentru 6,2 miliarde de dolari. O altă greşeală, potrivit lui, a fost achiziţia diviziei de smartphone-uri şi telefoane a Nokia pentru 7,2 miliarde de dolari.

Citeste si  Verizon retrage reclamele de pe Facebook și Instagram si se alatura boicotului acestor retele social media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here