Zuckerberg nu a vrut sa vanda Facebook cu 24 miliarde de dolari catre Microsoft. Astazi Facebook valoreaza 375 miliarde de dolari!

0
2950
zuckerberg

Steve Ballmer, fostul şef al Microsoft, a declarat că gigantul software a încercat la un moment dat să cumpere Facebook cu 24 miliarde de dolari.

Ballmer a părăsit Microsoft în 2014 şi este acum proprietarul echipei de baschet Los Angeles Clippers şi investitor major în Twitter.Steve Ballmer, fostul şef al Microsoft, a declarat că gigantul software a încercat la un moment dat să cumpere Facebook cu 24 miliarde de dolari.

A refuzat oferta Microsoft

Facebook a primit de-a lungul timpului mai multe oferte de preluare, iar Microsoft a încercat să cumpere compania atunci când aceasta nu era atât de puternică. Mark Zuckerberg a refuzat, însă, oferta şi a făcut alegerea corectă. Acum, compania pe care o conduce are o valoare de piaţă de 375 miliarde de dolari, iar Zuckerberg o avere de 57 miliarde de dolari. Ballmer a mai spus că nu şi-a dorit niciodată să cumpere Twitter, companie care la un moment dat era văzută ca o ameninţare pentru Facebook.

Eșecurile AQuantive și Nokia

În ceea ce îl priveşte pe Satya Nadella, actualul lider al Microsoft, Ballmer crede că acesta face o treabă bună prin faptul că pune accent pe serviciile cloud, care au influenţat pozitiv rezultatele trimestriale raportate recent de companie. Ballmer, care a condus Microsoft în perioada 2000-2014, a declarat că cea mai mare greşeală a sa a fost achiziţia companiei de publicitate online aQuantive pentru 6,2 miliarde de dolari. O altă greşeală, potrivit lui, a fost achiziţia diviziei de smartphone-uri şi telefoane a Nokia pentru 7,2 miliarde de dolari.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here