ZI MARE PENTRU FANII LUI BOB DYLAN CARE A CÂŞTIGAT PREMIUL NOBEL PENTRU LITERATURĂ, 2016

0
2424
BOB DYLAN

Textierul, muzicianul și activistul american Bob Dylan, a fost distins cu Premiul Nobel pentru Literatură din acest an ” pentru că a creat noi expresii poetice, în cântecul american tradiţional.”.

De asemenea, Bob Dylan înregistrează o altă performanţă fiind primul compozitor care câştigă acest prestigios premiu.

În vârstă de 75 de ani, Bob Dylan şi-a încântat publicul, de-a lungul anilor, cu piesele sale de atmosferă, amare, provocatoare…

Unele dintre cele mai populare piese ale sale, includ „Tambourine Man”, „’The Times They Are a-changin’”, „Like a Rolling Stone” and „Blowin’ În The Wind”.

A fost considerat drept vocea unei generații iar piesele sale au devenit influente începând cu anul 1960, abordând teme de viaţă, personale și politice, care îşi găsesc relevanţa şi în zilele noastre.

„Dylan are statutul unei icoane. Influența sa, asupra muzicii contemporane, este profundă”, a declarat reprezentantul Academiei Suedeze, în momentul acordării premiului de 8 milioane de coroane suedeze (aprox. 930,000 USD).

De mai bine de 53 de ani, Dylan scrie cântece și este de multe ori în turneu. „El este, probabil, cel mai mare poet în viaţă”, a declarat academicianul suedez Per Wastberg.

Sara Danius, secretar permanent al Academiei Nobel, a declarat într-o conferință de presă, că a existat o „mare unitate”, în decizia comisiei de a oferi premiul lui Bob Dylan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here