Zentiva Romania: „Generatia Z este interesata de industria romaneasca de medicamente. Am avut peste 1000 de aplicanti in programul de internship”

0
1311

Zentiva Romania, cel mai mare producator local de medicamente generice cu prescriptie, in numar de unitati vandute*, a finalizat cea de-a saptea editie a programului de internship Zentiva University. Gandit ca un accelerator de invatare si sursa de recrutare, acesta se adreseaza studentilor si absolventilor care isi doresc sa lucreze in industria farmaceutica. Peste 1000 de tineri au aplicat in program, 50 au fost selectati pentru a participa la sesiunile de training cu specialistii Zentiva, iar 18 vor primi stagii platite sub forma de contracte de munca in cadrul companiei.

Pe durata a trei saptamani, participantii au luat parte la workshop-uri, studii de caz si simulari la fabrica Zentiva din Bucuresti, care le-au oferit o perspectiva practica asupra industriei farmaceutice in arii precum productie, calitate, aprovizionare si achizitii, marketing, farmacovigilenta, reglementare, dezvoltare de portofoliu, resurse umane si excelenta operationala. De asemenea, cu sprijinul specialistilor externi, participantii au primit training in comunicare nonverbala si storytelling, leadership situational si  management de proiect.

„Generatia Z se pregateste de absolvire si de intrare pe piata muncii. Este prima data cand reprezentantii sai participa la Zentiva University. Tinerii Z exceleaza in abilitati de comunicare, isi cunosc drepturile, sunt creativi si activi. Gandesc cu rapiditate, sunt foarte practici si implicati. Suntem extrem de incantati de interesul manifestat fata de Zentiva si fata de acest domeniu. Zentiva University este unul dintre cele mai mari programe de internship derulate in Romania. Suntem bucurosi ca avem un rol major nu doar in productia de medicamente in Romania, ci si in pregatirea pragmatica a viitorilor specialisti ai industriei locale”, a declarat Catalina Marinescu Pisla, Human Resources & Services Manager, Divizia Industriala, Zentiva Romania.

La finalul programului, 18 dintre cursanti vor primi un stagiu de internship sub forma de contract de munca, full time sau part time, timp 12 luni. Pana in prezent, in urma editiilor anterioare, 240 de studenti au urmat Zentiva University, iar 60 au primit contracte in companie.

“Suntem increzatori in aceasta generatie si in ceea ce ofera. Tinerii pe care i-am cunoscut timp de trei saptamani sunt tot ceea ce isi doreste un responsabil HR sa intalneasca: oameni entuziasti, optimisti, adaptabili. Industria noastra are perspective bune din acest punct de vedere, iar noi, Zentiva, suntem norocosi sa fim colegi cu o parte dintre acesti tineri, absolventi ai acceleratorului Zentiva University”, a completat Maria Badea, Human Resources & Services Manager, Divizia Comerciala, Zentiva Romania.

Zentiva University este un program deschis studentilor si absolventilor interesati de o cariera in productia de medicamente sau in zona comerciala. Anul acesta, participantii inscrisi au provenit din 10 facultati, precum Farmacie, Medicina, Inginerie Chimica Aplicata, Mecanica si Mecatronica, Marketing, Finante etc.

Bogdan Ilie Paladi, student la Universitatea Politehnica Bucuresti si cursant in programul Zentiva, a declarat: “Pentru mine, participarea la Zentiva University este o adevarata oportunitate de dezvoltare. Am petrecut zile extraordinare alaturi de profesionisti ai industriei, carora le multumesc pentru deschiderea de a ne prezenta ceea ce nu putem invata niciodata in facultate. Mediul de lucru antrenant din cadrul programului mi-a reamintit motivatia alegerii profesiei de inginer chimist.”

*IQVIA MAT aprilie 2019.

Despre Zentiva

Zentiva Romania este parte a Grupului european Zentiva, unul dintre cei mai importanti producatori de medicamente generice din Europa. Grupul detine unitati de productie la Bucuresti si la Praga. Fabrica din Romania functioneaza neintrerupt din 1962, de la fondarea sa. In prezent, Zentiva Romania este cel mai mare producator de generice cu prescriptie de pe plan local, in volume.

In 2018, Zentiva a finalizat procesul de separare fata de Sanofi, fostul sau proprietar, care a vandut pachetul de actiuni majoritar detinut la producatorul de generice catre Advent International, unul din cei mai mari si mai experimentati investitori de capital privat din lume.

Viziunea Zentiva este ca serviciile medicale sunt un drept, nu un privilegiu. Mai mult ca oricand, oamenii au nevoie de acces mai bun la medicamente.

Zentiva este in serviciul europenilor. Sustinem specialistii din domeniul medical, farmacistii si factorii de decizie din sanatate si impartasim aceeasi responsabilitate – de a contribui la reducerea costurilor si la imbunatatirea accesului la servicii medicale.

Cu peste 2900 de angajati in Europa si doua fabrici de productie, in Praga si la Bucuresti, ne dorim sa devenim liderul in domeniul medicamentelor generice si al celor fara prescriptie medicala.

Pentru mai multe informatii, vizitati: www.zentiva.ro.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here