Zelenski a devenit liderul informal al lumii euro-atlantice

0
1007

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski reafirmă miercuri seară, determinarea de a continua lupta ”pentru fiecare metru de pământ” şi pentru fiecare om. ”Nu renunţăm la nimic”, este mesajul transmis pe Telegram şi postat pe Facebook de către preşedintele ucrainean. Un sondaj Pew Research Center, în SUA, arată că președintele ucrainean Volodimir Zelenski a devenit principalul lider mondial. 72% dintre americani au încredere în Zelenski, care îl depășește la mare distanță pe Joe Biden. Deci, Zelenski a devenit informal, noul lider al lumii euro-atlantice. Practic, în lupta pentru continuarea hegemoniei euro-atlantice, NATO a contribuit cu armamentul, SUA cu trupele de mercenari și cu controlul mass-mediei, iar Ucraina, sau mai bine spus Zelenski, cu “lupta pentru fiecare metru de pământ.” Dar in realitate, cu lupta a contribuit poporul ucrainean care trece printr-o suferință cumplită. Zelenski și-a adus aportul doar cu aceste declarații actoricești. Și sigur, cu pozele de pe front. Chiar dacă multe dintre ele sunt vechi de câțiva ani, au dat bine. Despre jumătatea de milion de români din Ucraina nu vorbește nimeni. Menționarea situației lor este, probabil, inoportună pentru liderii euro-atlantici. Este trist cum acești oameni – frații noștri – au devenit niște triști apatrizi, cărora nici măcar limba maternă nu le este recunoscută. Pentru români, aceste aspecte par să nu conteze prea mult. Noi ne pregătim fericiți de cuvântarea liderului mondial – Zelenski – în parlamentul României. Bine, nu ne bucurăm chiar toți de asta, dar ar fi bine să ne bucurăm măcar la nivel declarativ. Pentru că, cei care refuzăm să ne bucurăm, suntem niște nenorociți de propagandiști ruși. Îi facem propagandă lui Putin. (sic!)  De parcă suntem prea proști cât să putem să realizăm că nu e nimic mai mult decât un nefericit criminal de război. Criminal pe care istoria îl va condamna fără echivoc. Bizară neîncrederea asta a „autorităților” în propriul popor, mai ales că vorbim de o „Românie Educată”.

Parlamentar român putinist, deconspirat

Deputatul PSD Daniel Ghiță anunță că va părăsi sala în timpul discursului pe care președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, îl va susține în Parlament. Ghiță spune că românii din Ucraina au fost umiliți pe timp de pace de Zelenski, care a dat dovadă de o totală lipsă de respect față de România. „Zelenski o sa vorbească în Parlamentul României?! Eu, voi părăsi sala! Președintele țării trebuie să facă orice posibil să fie PACE, nu campanii de imagine în timp de război! Modul cum au fost umiliți românii pe timp de pace in Ucraina ( nu au avut voie sa fie in Parlament, nu au voie sa meargă la slujbă in limba română, școli, limba româna interzisă, Minoritățile nu sunt recunoscute, etc) a arătat adevăratul respect față de România! Ucraina nu a avut respect față de România. Noi, am primit cu brațele deschise refugiații. Așa e romanul: om bun și credincios! De ce românii NU sunt recunoscuți ca minoritate în Ucraina, domnule Zelinski? E ușor să duci un război dintr-un bunker, în timp ce poporul tău moare! Un adevărat lider moare pentru poporul său,nu invers. Peace and stop the war! Nihil Sine Deo”, scrie Daniel Ghiță pe Facebook. Hopaa! Uitați încă un putinist domnule! Propagandistul acesta chiar își permite să îl ponegrească pe liderul nostru – al lumii civilizate -, Zelenski? Mai mult, își permite să se gândească la românii din Ucraina? Nu înțelege că sunt probleme mai urgente – și mai importante – pentru români? Asta e propagandă rusă! (sic!) Păcat că nu a apucat să treacă de parlament „legea instigării la ură”, să poată „autoritățile” să îi arunce la pușcărie pe propagandiști. O propagandistă este cu siguranță și doamna Șoșoacă, care a acuzat abuzurile CNA, chiar în plenul parlamentului. Vă dați seama de faptul este singura parlamentară care a avut acest curaj? Din vreo 465. Pentru ce îi plătim fraților pe escrocii ăștia? Cum ne reprezintă ei interesele? Pentru că acesta este unicul lor scop, de reprezentare și promovare a intereselor votanților, și a poporului Român în general. Cum ne reprezintă ei? Permițând alunecarea într-un sistem totalitar? Plecând capul în fața lui Zelenski, care își bate joc de românii din Ucraina? Cum mai pot oamenii ăștia să se uite în oglindă? Vai și amar!

 O nouă ordine mondială „multipolară, justă şi democratică”

În timp ce noi, lumea euro-atlantică, civilizată, urmărim discursurile belicoase ale lui Zelenski, noul nostru lider, respectiv turul european a lui Biden fostul nostru lider, în cealaltă parte a lumii chiar se întâmplă lucruri importante. Kremlinul a amenințat cu faptul că toate exporturile de energie și mărfuri ale Rusiei ar putea fi cotate în ruble. Deci, Rusia încearcă atât să susțină rubla, cât și, pe termen lung, să reducă dominația dolarului în stabilirea prețurilor la energie și mărfuri la nivel mondial. Pentru reușita acestui demers este nevoie, cu siguranță, și de China. Ministrul rus al afacerilor externe Serghei Lavrov, a anunţat miercuri o nouă ordine mondială „multipolară, justă şi democratică” în parteneriat cu China, în timpul primei sale vizite în această ţară de la invadarea Ucrainei. La rândul său, Wang Yi a declarat că relaţiile dintre China şi Rusia „au trecut testul turbulenţelor internaţionale” şi continuă să se dezvolte ferm. Rubla rusească și-a revenit la valoarea de dinainte de război, în ciuda sancțiunilor occidentale asupra exporturilor și băncilor. Bineînțeles, revenirea este parțial artificială, orchestrată de guvernul rus. Să nu uităm însă faptul că un ajutor real pentru creșterea rublei a fost amenințarea Europei cu obligativitatea plății în ruble. Asta ca să nu mai vorbim de China și India, care au crescut cantitatea de petrol rusesc pe care o cumpără. În tot cazul, datorită stopării inflației, populația rusă a răsuflat ușurată. După ce a reușit să stabilizeze pe moment rubla, Putin l-a anunțat pe cancelarul Germaniei, Olaf Scholtz, faptul că Rusia va accepta și plățile în Euro, pentru contractele în desfășurare.

„Dezertori” la tot pasul

Există „dezertori” ai liderului Zelenski – și a lumii euro-atlantice astfel – la tot pasul. După China și India, a urmat și Turcia. Ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat sâmbătă, pentru CNBC, că îi va primi în ţară pe oligarhii ruşi sancţionaţi, atât ca turişti, cât şi ca investitori, atâta timp cât relațiile lor de afaceri respectă dreptul internațional. Deci Turcia primește cu brațele deschise oligarhii ruși. De parcă asta nu era de ajuns, și Ungaria îi întoarce spatele lui Zelenski. Obraznicul prim-ministrul ungar, Viktor Orban, consideră că cea mai mare miză la alegerile parlamentare de duminică este dacă Ungaria se implică sau nu în război. În sensul în care, acesta spune „Ajutorul nostru nu este ajutor, dacă ne ruinăm, chiar dacă inima noastră bate pentru ucraineni”. „Nu ajută dacă Ungaria dă faliment între timp”, a adăugat el. Solicitarea ucrainenilor şi a stângii din Ungaria „să închidem pur şi simplu conductele de energie care vin din Rusia nu poate fi îndeplinită, pentru că ne-am ruina pe noi înșine”. Viktor Orbán a mai spus: „În momentul acesta, cea mai mare miză a alegerilor: războiul distruge, pacea construiește, întrebarea este dacă ne implicăm în război sau nu”. Păi, asta îi califică, și pe Orban și pe Erdogan, în categoria propagandiștilor ruși. În categoria putiniștilor. Cum să nu îi faci să sufere pe oligarhii ruși pentru crimele lui Putin. Sigur că e nelegal, dar așa e drept! (sic) Cum să declari că ajutorul nostru nu este ajutor, deci nu ii ajutăm pe ucraineni? Cum își permite Orban ăsta să nu îl recunoască pe Zelenski de șef? În vreme de război, unele popoare, precum Turcia și Ungaria, pun interesul național pe primul loc. Sigur, acesta nu este și cazul nostru. Noi nu ne gândim la românii din Ucraina. „Sunt probleme mai urgente, mai importante.”.  Iohannis ne-a dus de la România Normală la România Educată, și acum văd că ne-a trecut tacit pe programul România Înțeleaptă. O poveste de succes.România are prea mult noroc pentru a mai avea nevoie de politicieni” – P. P. Carp. Să nu ne forțăm norocul.

P.S. Va candida Zelenski la președinția Statelor Unite, din partea democraților? La cum arată sondajele, ar avea șanse și ca independent.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here