Volumul creditelor pentru populatie a depasit pentru prima data volumul creditelor corporative

1
2522
credite

În primele cinci luni volumul creditelor noi acordate populaţiei s-a cifrat la 12,4 miliarde lei, în timp ce volumul creditelor destinate companiilor a fost de 9,3 miliarde lei.

Pentru prima dată în istorie, producţia de credite – creditele noi – pentru populaţie este mai mare decât cea de credite pentru companii.

Creditarea companiilor a îngheţat practic în ultimii ani şi chiar şi la dobânzi aflate la minime istorice. La finele lunii mai, dobânda medie pentru credite în lei către companii era de 4%, în scădere cu 0,6 puncte procentuale faţă de mai 2015, în timp ce dobânda medie pe retail s-a diminuat cu 0,3 puncte procentuale la 6,6% pe an. În ambele cazuri este vorba de minime istorice.

1 COMMENT

  1. Prima casa si programul rabla au devenit de-a dreptul toxice si o sa ne bubuie sub nas cat de curand. In ultimii 2 ani, prin grija si mila statului au aparut drept clienti eligibili la creditare bugetarii care au primit de pomana “compensatii” pentru diminuarea salariului in 2009-2012. Istetii astia s-au trezit peste noapte cu un sac de bani cu care nu stiu ce sa faca, suficient de mare ca sa le asigure plata avansului minim, dar care nu acopera plata ratelor pe termen lung.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here