Volkswagen nu intenționează să deschidă o fabrică de automobile în România, optând în continuare pentru o locație din Turcia

0
1062
Volkswagen

Cel mai mare producător mondial de automobile nu vrea să vină în România! Este anunțul făcut de Andreas Tostmann, şef de producţie la VW, informează Agerpres, potrivit căruia Volkswagen nu caută alte locaţii  în timp ce analizează planurile de construire ale unei noi unități de producție în Turcia.

„Urmărim evoluţiile. Planurile pentru Turcia sunt în prezent în aşteptare. Nu căutăm în mod activ locaţii alternative „, a declarat Tostmann.

Volkswagen nu a luat o hotărâre definitivă legată de construirea unei fabrici în Turcia, anunțase în această lună un purtător de cuvânt al producătorului auto german. Declarația a venit ca urmare a criticilor internaţionale privitoare la intervențiile armatei turcești în Siria.

Compania făcuse un studiu legat de posibile locații unde s-ar fi putut construi noua fabrică din Europa de Est, fiind luate în calcul și România, Serbia, Bulgaria. În final grupul german a ales Turcia, valoarea investiţiei fiind estimată la circa 1,3 miliarde de euro.

Din cauza costurilor mari legate de forță de muncă din unitățile sale de producție din Europa de Vest, Volkswagen nu a reușit să surclaseze concurenții săi din Asia, fapt care a determinat să-și îndrepte atenția către Europa de Est.

Volkswagen deține unități de producție, care produc pentru diferitele sale branduri, în Polonia, Slovacia, Cehia, Ungaria şi Bosnia-Herţegovina.

Din portofoliul grupului Volkswagen fac parte 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here