Voiculescu, admis la „masa verde”: înscris la o facultate unde sunt mai multe locuri decât candidați

0
808

Fostul condamnat la închisoare merge la sigur și în studenție: el s-a înscris la Facultatea de Asistență Socială Ortodoxă unde au fost 21 de locuri și numai 14 candidați. Nici unul din colegi nu are de înapoiat milioane statului post-condamnări pentru corupție.

Dan Voiculescu mai are de înapoiat statului român 52 de milioane de euro. Potrivit unei decizii judecătorești definitive din dosarul ICA, în care a fost condamnat la 10 ani de închisoare, el a păgubit statul cu 60 de milioane euro. Statul a recuperat doar 8,5 milioane euro.

Chiar dacă a ignorat porunca „să nu furi” și a păgubit statul cu echivalentul a 20 de kilometri de autostradă, Voiculescu ne anunță că, la 74 de ani, a decis să urmeze cursurile Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”, specializarea Asistenţă Socială.

Voiculescu și-a „aranjat apele” și nu prea are cum rata intrarea școală. La Facultatea de Teologie (Asistență socială), pentru sesiune din luna septembrie, sunt disponibile 21 de locuri (vezi facsimil).

Pentru aceste locuri concurează, potrivit documentelor facultății, un număr de 14 candidați. Dan Voiculescu a trebuit să aibă grijă doar să ia o notă peste 5.

O taxă grea pentru pensionarul Voiculescu

Ceva probleme ar putea să apară pentru Dan Voiculescu dacă nu intră la locurile de la buget (6) și pică la cele cu taxă (15 locuri). Nu de alta, dar Dan Voicuelscu, ani de zile cu o avere estimată la sute de milioane de euro, pretinde că trăiește doar dintr-o modestă pensie. Motiv pentru care nici nu poate plăti prejudiciul de 50 milioane euro adus statului român. Realitatea este că Voiculescu și-a trecut averea pe numele familiei ca să nu fie executat silit.

Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității București nu publică valoarea taxei pentru studenți. În schimb, la Facultatea de Teologie de la Cluj vorbim de o taxă de școlarizare de 2.500 de lei pe an. O sumă pe care și-o permite și pensionarul Dan Voiculescu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here