Visa vrea să revoluționeze transferurile de bani

0
3016
Visa

Financial Times a dezvăluit că Visa face primii paşi către o schimbare majoră în piaţă legată de plata interbancară prin invitarea creditorilor să testeze un sistem de trimitere a banilor prin blockchain, tehnologia care se află în spatele Bitcoin.

Compania de carduri de credit, care a investigat potenţialul blockchain în ultimele 18 luni, s-a aliat cu BTL Group, un startup în plăţi digitale, pentru a adapta tehnologia pentru procesarea plăţilor interbancare.

Mişcarea Visa subliniază câte dintre companiile mari de servicii financiare au trecut în ultimii doi ani de la scepticism cu privire la bitcoin la încercarea de a profita de tehnologia criptomonedei.

Bază de date digitală

Un blockchain este de fapt o bază de date digitală care permite ca tranzacţiile să fie înregistrate şi verificate într-o reţea de computere fără un ”registru central”. Criptografia este folosită pentru a proteja datele de fraudă sau hackeri.

Hendrik Kleinsmiede, co-fondatorul Visa Europe Collab, hubul de inovaţie al companiei, va anunţa că cel mai recent proiect al Visa a fost gândit pentru a ”reduce din fricţiunea generată de transferurile de bani, atât domestice, cât şi peste graniţă, între bănci”.

„Invităm un număr mic de bănci din Europa să participe la acest proiect alături de noi şi BLT. Băncile care vor participa se vor putea conecta la reţea şi vor trimite fonduri între ele prin reţea, în mai multe monede”, a spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here