Vinul zilei: un Sauvignon Blanc care salvează orice seară din timpul săptămânii, un vin versatil, proaspăt și crocant, savuros alături de pește, fructe de mare, carne albă sau brânzeturi
Vinul zilei: un Sauvignon Blanc românesc savuros, cu note olfactive de fructul pasiunii, lămâie și iarbă proaspăt cosită. Gust echilibrat și o aciditate bine conturată
Vinul de astăzi, Jelna Amprenta Transilvaniei Sauvignon Blanc 2024, este un vin care celebrează prospețimea și rafinamentul zonei Bistrița-Năsăud
Crama Jelna este o cramă artizanală de familie, situată în județul Bistrița-Năsăud, într-o zonă cu o istorie viticolă documentată încă din anul 1766, în harta iosefină realizată de Imperiul Austro-Ungar. Astăzi, crama este condusă de o echipă tânără de antreprenori care valorifică cele 26 de hectare de viță-de-vie cu respect pentru tradiție și un accent pe inovație. Portofoliul Cramei Jelna include soiuri autohtone și internaționale precum Sauvignon Blanc, Fetească Albă, Fetească Regală, Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon, Novac și Negru de Drăgășani.
Jelna Sauvignon Blanc 2024 este un vin tânăr, vibrant, care impresionează prin eleganța sa. Notele olfactive de fructul pasiunii, lămâie și iarbă proaspăt cosită prevestesc o experiență gustativă complexă, completată de o aciditate bine echilibrată și aromele caracteristice soiului. Este un vin versatil, recomandat a fi servit la o temperatură de 4–6°C, alături de preparate pe bază de pește, fructe de mare, carne albă, brânzeturi fine sau preparate vegetariene.
Mihai Oprea: „Acest vin salvează orice seară din timpul săptămânii, așa cum brânzeturile și fructele salvează orice masă în criză de inspirație. Sau poate doar vrei să adaugi un pic de culoare și de estetică unei mese simple: o etichetă curată și tinerească, un vin versatil, proaspăt și crocant ca un măr de vară, aciditate înaltă pentru a face față brânzeturilor și unui ulei de măsline de calitate. Eu zic că această combinație nu e departe de ideal.”