Vineri, 666

0
1445
Vineri indicele Dow Jones a înregistrat cea mai drastică scădere de la Brexitul din iunie 2016, 666 de puncte sau 2,5%.
Aceasta scădere vine pe fondul îngrijorărilor cu privire la raportul emis de Departamentul Muncii al SUA care arată ca rata șomajului este la 4,1%, iar salariile au crescut cu 2,8% fata de 2017. Pentru a preveni o creștere a inflației, este așteptat ca Rezerva Federala a Statelor Unite sa mărească dobânzile mult mai repede si mai des decât in cele trei etape deja anunțate.
Randamentul obligațiunilor Trezoreriei SUA a crescut vineri ceea ce a adus un alt plus de îngrijorare, de data aceasta cu privire la atractivitatea pieței obligațiunilor.
De asemenea, scăderea cu 666 de puncte a indicelui Dow vine si in urma publicării unor venituri sub așteptări ale marilor corporații aferente ultimului trimestru al anului 2017, precum Alphabet Inc. care a înregistrat un venit de 32,3 miliarde dolari si 66,52 miliarde de dolari pentru Exxon Mobile Corporation comparativ cu o așteptare de 74,31. Apple Inc. de asemenea mai are de așteptat pana la schimbarea numărului de cifre al venitului, înregistrând un venit de 88, 3 miliarde de dolari pentru trimestrul 4 al anului 2017. Alibaba a înregistrat totuși in același trimestru un venit peste așteptări de 12,76 miliarde de dolari. Veniturile publicate au adus dezamagire mai ales in contextul reformei fiscale de care corporațiile se bucura.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here