Viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, cazare de lux în America pe bani publici

0
2047

Recent, unul din viceprimarii Constanței, Ionuț Rusu, a efectuat o vizită în Statele Unite ale Americii. A fost în Washington și Fort Lauderdale, Florida.

Primăria Constanța a achitat, din banii noștri, 22.319 lei pentru transport și 11.180 de lei pentru cazare. Așadar, 33.499 de lei în total. Viceprimarul a fost însoțit de unul din consilierii personali ai lui Vergil Chițac, iar suma plătită acoperă costurile pentru ambii.

Viceprimarul Constanței s-a cazat hoteluri de lux, de 5 și de 4 stele, din lanțurile Marriot și Hilton, potrivit informațiilor puse la dispoziția ziarului Constanța 100% de Primăria Constanța, în urma unei solicitări.

În Washington, Ionuț Rusu a stat la unul din cele mai râvnite și frumoase unități de cazare. Este vorba despre The Mayflower Hotel, Autograph Collection, parte a celebrului grup Marriot. Hotelul are cinci stele și este, potrivit descrierii de pe site, o emblemă a luxului din Washington de aproape un secol. „Este o destinație unică. Combină grandoarea istorică și sofisticarea modernă. Este, de mult, timp, favorit al celebrităților și demnitarilor.”, scrie în descrierea de pe site. Are un centru de fitness deschis 24 de ore din 24, baruri, restaurante, dar și o sală de bal uimitoare. Evident, este scump. De pildă, taxa pentru internet wi-fi este de 12,95 dolari pe zi, iar micul dejun a costat 26 de dolari.

Domnul Rusu a stat aici două nopți, într-o cameră cu pat king size. O cameră aici costă de la 195 de dolari pe noapte, la începutul lui ianuarie 2022.

În Fort Lauderdale, viceprimarul a ales un hotel care face parte din grupul Hilton, și anume Hilton Fort Lauderdale Marina. Are „numai” 4 stele. De menționat însă că în oraș sunt numai două hoteluri de cinci stele. „Cu o locaţie de excepţie, cu vedere la calea navigabilă interioară şi la câteva clipe de plajele frumoase din Fort Lauderdale, acest hotel oferă un port de agrement, precum şi facilităţi şi unităţi de clasă. Hilton Fort Lauderdale Marina asigură camere elegante şi spaţioase, amenajate cu lenjerie de pat de lux, ferestre din podea până în tavan şi TV cu ecran plat. Oaspeţii pot lua masa la restaurantul de pe malul mării, se pot relaxa lângă piscină sau se pot antrena în centrul de fitness modern.”, se arată în descrierea hotelului. Aici, Ionuț Rusu a dormit trei nopți. O cameră aici costă minimum 231 de dolari pe noapte, la începutul lui ianuarie 2022.

De aceleași condiții de cazare a beneficiat și consilierul personal al primarului Vergil Chițac.

Zborul a fost efectuat cu Turkish Airlines la clasa Economy.

Vă reamintim faptul că Ionuț Rusu și-a plătit și testul Covid din bani publici pentru această deplasare.

Scopul vizitei

Iată ce spunea Primăria Constanța despre aceste vizite, printr-un comunicat de presă:

„În cadrul vizitei pe care o efectuează în SUA, domnul Ionuț Rusu a avut mai multe întâlniri, desfășurate în 16 noiembrie, cu membrii comunității academice, științifice și de business din Fort Lauderdale – la Nova Southeast University, Centrul de Inovare Alan B. Levan și Marine Industries Association. În cadrul întâlnirilor au fost discutate principalele oportunități de consolidare a relațiilor dintre comunitățile locale ale celor două orașe. Reprezentanții conducerii Centrului de Inovare Alan B. Levan au prezentat exemplele de bune practici locale în domeniul inovării și au transmis disponibilitatea de a fi de folos autorităților și mediilor de afaceri din Constanța în promovarea inițiativelor și proiectelor de inovare, cercetare, business, tehnologie, IT etc. Reprezentanții Centrului de Inovare și-au exprimat disponibilitatea de a deschide un Centru american de inovare chiar în Constanța – primul de acest gen din România. La sediul Marine Industries Association au fost discutate proiecte și inițiative privind colaborarea dintre mediile de afaceri dintre cele două orașe în domeniul naval, cu obiectivul de consolidare a beneficiilor pe care cooperarea în acest domeniu le poate produce pentru creșterea calității vieții comunităților celor două orașe.

În aceeași zi, la Universitatea Nova au fost discutate proiecte privind cooperarea dintre Constanța și Fort Lauderdale în domeniul educației și  culturii. Viceprimarul municipiului Constanța a avut o întâlnire cu studenții Oficiului pentru Afaceri Internaționale al Universității Nova din Fort Lauderdale, în cadrul căreia a fost prezentat în mod detaliat orașul Constanța.

De asemenea, în perioada 17-18 noiembrie 2021, municipiul Constanța este reprezentat la cea de-a șasea ediție a Expoziției Internaționale de Comerț și Cultură din Florida / Florida International Trade and Cultural Expo / FITCE, cea mai importantă manifestare expozițională anuală de profil din Florida. Municipiul Constanța este reprezentat la eveniment la invitația autorităților partenere din Fort Lauderdale. La expoziție participă reprezentanți ai mediilor administrative, comerciale și culturale din 60 de state. Viceprimarul orașului Constanța a vizitat standul municipiului de la FITCE și a avut, de asemenea, mai multe discuții și întâlniri, la această manifestare expozițională, cu mediile locale de afaceri în vederea cooperării acestora cu mediile de afaceri din orașul Constanța și stimulării investițiilor americane în orașul nostru.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here