Vi-l prezint pe viitorul candidat la președinția României, Mihai Bendeac

0
280

La sfârșitul unui spectacol al Teatrului de Comedie – condus de marele nostru actor, George Mihăița – Mihai Bendeac nu s-a putut abține și a arborat steagul ucrainean, pe mijlocul scenei, încercând probabil să translateze compasiunea puternică pe care noi toți o simțim pentru poporul ucrainean, aflat la ananghie, și asupra propriei persoane.

Ulterior, Bendeac a și postat un „mesaj cu tâlc” pe rețeaua numită „Instagram”, intitulat „NOAPEA UMANITAȚII”, unde și-a explicat „nobilul gest” de a arbora steagul. În cadrul mesajului, artistul – din nou -, nu s-a putut abține și a lansat un „apel către ruși”, demonstrând astfel veleitățile sale de ministru de externe, sau de ce nu, chiar de președinte de stat, pe modelul Zelenski. De asemenea, Bendeac și-a exprimat „felicitările pentru poporul ucrainean pentru felul in care țin piept unui Ca..t cu chip relativ uman”, demonstrând aici nu doar compasiune, ci și solidaritatea fata de Zelenski. Fiindcă cei doi, Bendeac și Zelenski, fac parte, nu-i așa, din aceeași breaslă – cea a comedianților. Mai mult, a fost o ocazie perfectă pentru afișarea acestui populism extrem – că altfel nu știu să îl numesc.

Domnule Bendeac, poate te gândești că, pe modelul Zelenski, poți ajunge si dumneata președinte domnule. Și asta nu ar fi neapărat ceva atât de greșit, pentru că ești liderul indiscutabil al „generației cu cheia la gât”. Da, da, Mihai Bendeac este, de departe, vârful acestei generații în materie de popularitate, fie că vine vorba de showbizz, fie că vine vorba, mai ales, de activism social. Dar domnule Bendeac, cum facem pe mai departe? Pentru că, in momentul acesta, dacă se face un sondaj de opinie in privința dumitale, ești foarte cunoscut pentru:

1. Postura de jurat la TV;

2. Bețiile din Centrul Vechi;

3. Fetișuri sexuale …

100. Piesele de teatru în care joci, sau pe care le regizezi.

Și ți-o zice un om care a plătit biletul la unele dintre aceste piese. Scena de teatru este făcută pentru teatru, atât. Nu pentru activism social. Nu este nicidecum nobil să te folosești de scenă în acest. Nobil este să ajuți, cu fapte tangibile. Poate că atunci când te vei concentra cu adevărat la artă – unde ești indiscutabil talentat– lumea te va cunoaște (și) pentru cariera de actor.

Țin să menționez faptul că nu am nimic cu domnul Bendeac. Sunt multe alte figuri publice – influenceri mai nou – Ilinca Vandici spre exemplu, care au încercat, într-un mod cât se poate de dezgustător, din punctul meu de vedere, sa își facă imagine pe seama suferinței ucrainenilor. Să fie „în trend” cum se zice. Măcar Bendeac a fost mai articulat.

Oameni buni, vorbim de suferințe umane reale, atrocități pe care vecinii noștri le suportă. Fac un apel, la modul cel mai serios, să fiți decenți: nu transformați suferința altora in popularitatea voastră. Nu îi ajută cu nimic – dar cu absolut nimic – pe vecinii noștri din Ucraina postările voastre din mediul online.

Cum nu ii ajută nici pe frații noștri români – aproape jumătate de milion – care se află, în momentul de față, în Ucraina. De existența cărora voi probabil nici nu știți. Dacă vreți sa ajutați, puteți să primiți refugiați, să donați haine si alimente, etc. Dacă vreți să ajutați și mai mult – cum pare că vor domnul Bendeac si doamna Vandici – , duceți-vă in Ucraina, fiți alături de ei, cu siguranță au mare nevoie de soldați si de asistente medicale. Dar făceți-o în liniște, așa e creștinesc. Dacă în schimb nu vreți cu adevărat să ajutați, haideți mai bine să ne vedem fiecare de treaba noastră – domnul Bendeac de actorie, doamna Vandici … nu știu de ce.

Sa lăsăm ipocrizia deoparte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here