Veniturile din TVA au crescut în Grecia

0
2896
Veniturile din TVA au crescut în Grecia
Încasările din TVA în insulele grecești au înregistrat o creștere semnificativă în luna august, cu un avans de 170% în unele cazuri.
A fost o vară foarte bună pentru greci, veniturile din TVA au crescut ceea ce înseamnă că nu doar antreprenorii din turism au avut de câștigat în sezonul estival ci și veniturile la bugetul statului, arată datele prezentate de Secretariatul general pentru venituri publice, informează publicația Kathimérini.
Mai mari cu 3,5 milioane de euro

Conform acestor date, veniturile din TVA în insula Mykonos au fost de 3,5 milioane de euro, cu 170,1% mai mari decât nivelul țintă. În Rhodos, veniturile din TVA s-au cifrat luna trecută la 14,9 milioane de euro, cu 165,6% peste ținta de 5,6 milioane de euro. În Santorini, o altă destinație turistică populară, veniturile din TVA au depășit ținta fixată cu 114,4% ajungând la 3,9 milioane de euro. Pentru principalele cinci insulte turistice grecești (Mykonos, Rhodos, Santorini, Zakynthos și Corfu) veniturile din TVA sunt cu 17,6 milioane de euro peste așteptări.

Și totuși sub obiectivele stabilite

Kathimérini explică această creștere a veniturilor prin trei factori: majorarea TVA de la 23 la 24% începând din luna iunie, așa cum s-a convenit în ultimele negocieri cu creditorii internaționali, generalizarea plăților electronice după introducerea controalelor de capital care au limitat extragerile de numerar de la ATM-uri și intensificarea controalelor inspectorilor cumulate cu intrarea în vigoare a unei legi care permite închiderea localurilor care se fac vinovate de fraude repetate. În pofida creșterilor semnificative înregistrate în luna august, pe primele opt luni din 2016 veniturile din TVA sunt cu 0,8% mai mici decât obiectivele bugetare. Dar trebuie menționat că în acee ași perioadă a anilor 2015 și 2014 deficitele erau de 13,7% respectiv 14%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here