Vasilica Dăncilă trebuie neapărat să mai facă o rectificare bugetară , să mai dea niște bani la primării

0
1081

Motivul este unul simplu: Sunt unități administrativ-teritoriale care pur și simplu nu mai au bani.

Preşedintele ALDE Bistriţa-Năsăud, Ioan Ţintean, care este şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, că există primării atât în judeţ, cât şi în ţară care „gâfâie” din cauza lipsei fondurilor pentru plata salariilor şi a cheltuielilor curente până la sfârşitul anului. Potrivit lui Ţintean, această situaţie impune o nouă rectificare bugetară, scrie digi24.ro.

„Am ridicat problema celei de-a doua rectificări bugetare, care se pare că, totuşi, va fi, datorită faptului că unităţile administrativ-teritoriale şi primăriile au primit o promisiune de la Guvernul României, că atunci când se va încheia anul 2018 nivelul fondurilor de care vor dispune şi primite din cote părţi din impozit pe venit sau TVA va fi cel puţin la nivelul realizatului din 2017. La ora aceasta, avem primării în România şi în judeţul nostru care gâfâie, primării care au 15-20 lei în cont, şi mă refer aici la capitolul finanţare retribuţii, salarii sau cheltuieli curente. Nu te iartă nimeni dacă nu ţi-ai plătit curentul, apa, gazul, deşeurile, nu poţi ţine şcolile în frig, nu poţi ţine copiii fără lemne şi toate celelalte care se însumează la capitolul cheltuieli curente”, a spus liderul judeţean al ALDE.

Preşedintele ALDE spune că le-a cerut tuturor primarilor membri de partid să trimită la începutul săptămânii viitoare o situaţie privind fondurile de care dispuneau la data de 31 octombrie şi de câţi bani mai au nevoie pentru a-şi plăti cheltuielile curente şi salariile până la sfârşitul acestui an.

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, are programată vinery o întâlnire cu liderii coaliţiei PSD-ALDE, printre subiectele de discuţie aflându-se şi a doua rectificare bugetară din 2018.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here