Vasi Andreica și Daciana Toma – invitații Săptămânii Financiare, ediția 03 martie 2023

0
1048

În cadrul emisiunii Săptămâna Financiară de la Profit News TV din această vineri:

  • DACIANA TOMA – Coordonator medici de familie proiect ROCCAS II

BIO Vasi Andreica & TED’S COFFEE

Vasi Andreica este fondatorul și CEO-ul lanțului de cafenele TED’s Coffee.

Originar din Maramureș, Vasi Andreica a făcut liceul la Oradea, facultatea la București, iar acum a devenit unul dintre cei mai importanți jucători la nivel național pe piața cafelei și cafenelelor.

Companiile din grupul său, Anvas, acoperă atât importul și distribuția de cafea și echipamente pentru aceasta, cât și segmentul de cafenele propriu-zis, prin rețeaua TED’s Coffee Co.

De ce a ales tocmai acest domeniu, cu toate că în liceu s-a specializat ca tehnician dentar, iar apoi a urmat Dreptul?

”Eu, la bază, am o companie de import și distribuție în domeniul HoReCa. Reprezentăm anumite branduri în România, suntem foarte conectați la tot ce înseamnă piața asta.

Totdeauna am încercat să avem și o locație prin care validam anumite concepte, produse, servicii, să fie ca un showroom pentru produsele pe care le importăm, a declarat Vasi Andreica.

În prezent, TED’s Coffee Co. are aproape un deceniu de la înființare și este una dintre cele mai cunoscute rețele de cafenele din România, având atât localuri proprii, cât și în sistem de franciză.

Vasi Andreica recunoaște însă că ultimii ani au fost dificili, iar pentru 2023 plănuiește mai degrabă o reașezare.

În același timp, rețeaua TED’s Coffee Co. a ajuns la 50 de locații în toață țara iar Vasi Andreica are încredere și în această direcție de dezvoltare.

Este un context foarte bun pentru a investi în zona de cafenele, spune acesta:

”Eu zic că piața cafenelelor are un viitor foarte bun, dar avem foarte puține locații pe cap de locuitor. Suntem consumatori de cafea, ne place foarte mult produsul, dar bem cafeaua acasă. În ultimii 10 ani, piața out-of-home crește accelerat, dar dacă am lua ca exemplu Polonia, suntem departe de ei la cafenele pe cap de locuitor.”

BIO Daciana Toma & Proiectul ROCCAS II – Sud-Muntenia

Doamna Doctor Daciana Toma este Medic Primar Medicina de Familie, în cadrul CMI este Instructor formator în domeniul metode de cercetare în Medicina de Familie, ocupând poziția și de Vicepreședinte al Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF).

Titlul proiectului: „Furnizarea serviciilor de sănătate din programele de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al leziunilor precanceroase colorectale – ROCCAS II – Sud-Muntenia”

Codul proiectului (SMIS): 136828

Valoarea totală a proiectului: 23.859.231,79 lei

Data începerii proiectului: 06.11.2020

Data finalizării proiectului: 29.12.2023

Locaţia proiectului:

  • România
  • Regiunea Sud – Muntenia
  • Judeţe: Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman

Managerul de proiect: Prof. Univ. Dr. Gheorghe Cristian

Obiectivul general: Promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a oricărei forme de discriminare, prin creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general, prin organizarea de programe de sănătate și servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce al cancerului colorectal pentru 50,001 de persoane din regiunea Sud-Muntenia, dintre care minim 59% aparțin grupurilor vulnerabile.

Obiectivele specifice:

OS1 – Conștientizarea și promovarea necesității derulării programului complex de prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce al cancerului colorectal pentru 50,001 persoane din regiunea Sud-Muntenia, prin derularea de activități de informare, educare și conștientizare specifice, destinate grupurilor țintă și publicului larg, la nivel de individ, grup și comunitate, având în vedere că accesul la servicii depinde de adresabilitatea populației și de gradul de conștientizare al propriilor nevoi legate de sănătate și drepturile la serviciile de sănătate.

OS2 – Îmbunătățirea stării de sănătate a populației prin derularea unui program complex de prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce al cancerului colorectal pentru 50,001 persoane din regiunea Sud-Muntenia, identificate în cadrul proiectului, provenind în special din grupuri vulnerabile, trimiterea la medicul specialist a 2,104 persoane, prin asigurarea de servicii și mijloace de suport care să crească accesul la servicii medicale specializate și tratament, prin reevaluarea periodică a pacienților și elaborarea de rapoarte, studii și propuneri de politici publice pe baza datelor obținute în urma screeningului.

OS3 – Asigurarea funcționalității unui centru de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al cancerului colorectal în cadrul Institutului Clinic Fundeni în vederea depistării constante a leziunilor precanceroase colorectale, inclusiv după finalizarea intervenției.

OS4 – Crearea unui sistem concret de asigurare a protecției datelor cu caracter personal în conformitate cu prevederile legale în vigoare și întreprinderea tuturor măsurilor necesare pentru procesarea acestora în condiții optime de securitate, pe parcursul derulării proiectului.

OS5 – Promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a oricărei forme de discriminare, având ca prioritate creșterea accesului la servicii durabile și de înaltă calitate, prin utilizarea de metode și instrumente de inovare socială, precum și prin realizarea unui program de screening de cancer colorectal, la nivel regional, nediscriminatoriu și adaptat grupului țintă pentru 50,001 persoane, respectiv facilitarea accesului la servicii de specialitate și tratament pentru 2,104 persoane, în cadrul căruia vor fi utilizate metode și instrumente de inovare socială și vor fi promovate principiile nediscriminării, egalității de șanse și dezvoltării durabile în realizarea intervențiilor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here