Utilizatorii de iPhone tind să fie mai superficiali decât cei care folosesc smartphone-uri cu Android

0
1413
Utilizatorii de iPhone

Se pare că smartphone-ul dezvăluie câteva informaţii despre caracterul unui om. Un nou studiu realizat de cercetători de la University of Lincoln şi University of Lancaster din Marea Britanie, sugerează că utilizatorii de iPhone sunt mai lipsiţi de onestitate şi mai superficiali decât persoanele care folosesc telefoane cu sistem de operare Android.

530 de intervievați

Cercetătorii au ajuns la această concluzie după ce au intervievat 530 de oameni în 2015 şi 2016. Participanţii la studiu au fost întrebaţi diferite lucruri despre telefoanele lor şi despre ei.Din infomaţiile agregate s-a mai descoperit că utilizatorii de iPhone sunt mai tineri, mai extrovertiţi şi mai dispuşi să îşi privească smartphone-ul ca pe un simbol al statutului social.

Sunt mai în vârstă

De cealaltă parte, utilizatorii de Android sunt mai în vârstă, mai umili şi tind să considere smartphone-ul o simplă unealtă necesară în viaţa de zi cu zi. Cercetarea arată şi că iPhone este preferat în special de femei, pe când Android de bărbaţi. Pe baza modelului statistic construit, cercetătorii pot spune ce telefon are un om în buzunar, după ce îi pun câteva întrebări, în 70% din cazuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here