USR reclamă că Eugen Teodorovici minte cu privire la alocarea banilor din fondul de rezervă al Guvernului şi că banii nu au fost pe alte „urgenţe”, ci doar au fost luate decizii iresponsabile

0
963

Guvernul PSD-ALDE nu are bani să intervină pentru a opri răspândirea pestei porcine deoarece la elaborarea bugetului pe 2018 aproape toţi banii din fondul de rezervă al Guvernului au fost alocaţi la alte cheltuieli”, se arată într-un comunicat transmis de USR.

USR reaminteşte că în decembrie anul trecut, când se discuta bugetul pe 2018, Eugen Teodorovici, Viorel Ştefan şi Ionuţ Mişa au propus un fond de rezervă de doar 3 milioane. Reprezentanţii USR au susţinut la momentul respectiv că „este absurd ca Guvernul României să nu aibă bani în fondul de rezervă, pentru că pot apărea situaţii de criză”.

Ulterior, după dezbaterile din Parlament, s-au alocat 315 milioane la fondul de rezervă al Guvernului. „Astăzi, Guvernul PSD nu are bani să intervină pentru a opri răspândirea pestei porcine, iar Eugen Teodorovici spune că nu sunt bani la fondul de rezervă pentru că s-ar fi cheltuit pe alte «urgenţe». O minciună! Nu au fost cheltuiţi pe alte urgenţe. Pur şi simplu PSD a luat decizii iresponsabile atunci când s-a făcut bugetul. Eugen Teodorovici este nu doar mincinos, ci şi iresponsabil!”, a declarat deputata USR Cosette Chichirău, membru în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor.  USR solicită Guvernului „să-şi asume public responsabilitatea pentru transformarea României într-un abator imens”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here