UNSICAR a premiat performanțele din piața de asigurări

0
1581

In data de 11 decembrie 2017, cea de-a XV-a Ediție a Galei Premiilor UNSICAR și-a desemnat câştigătorii, in cadrul receptiei organizate cu acest prilej la Hotelul Athenee Palace Hilton, din Bucuresti.

Evenimentul asociației profesionale a brokerilor recompensează, la fiecare sfârșit de an, performanțele înregistrate de companiile de asigurări și de brokeraj de asigurare. Și pentru că nici o industrie nu poate reuși de una singură, iar ingredientele esențiale ale poveștilor cu și despre piața de asigurări se regăsesc în fiecare zi în media, membrii UNSICAR au acordat premii pentru jurnaliștii care au adus în atenția publicului subiecte legate de activitatea lor de zi cu zi.

Astfel:

 • XPRIMM TV a fost desemnată Televiziunea online a anului 2017.
 • Sorin Pîslaru, redactor șef Ziarul Financiar, a câștigat titlul de Jurnalistul anului.
 • Premiul pentru cel mai bun material de presă despre piața de brokeraj de asigurare a mers spre Florian Schiponca, Săptămâna Financiară (sfin.ro).

*Trofeele acordate presei au luat în calcul strict nominalizările transmise de membrii UNSICAR.

Asociația brokerilor de asigurare a acordat trei premii speciale:

 • Trofeul pentru listarea pe piața de capital, o premieră în piața de brokeraj de asigurare, a fost acordat companiei Transilvania Broker.
 • Trofeul pentru sistemul de licitație al anului 2017 a mers spre compania
 • Trofeul agenția de lobby a anului 2017 la Comisia Europeană – Diplomat Consult.

Ca în fiecare an, membrii UNSICAR și-au manifestat recunoașterea față de calitatea relației cu companiile de asigurări, prin nominalizarea acestora la cinci categorii de premii.

 • Premiul pentru Flexibilitatea în negociere și ofertare, acordat pentru deschidere și disponibilitate în negocierea contractelor și pentru acceptarea cu profesionalism a unor modificări și clauze solicitate de client în baza programelor complete de management al riscului, prezentate de brokeri, a fost câștigat de Euroins și ASIROM.
 • Premiul pentru Fairplay în relația cu brokerii, acordat pentru respectarea principiilor deontologice fundamentale de colaborare între asigurător și broker, în atingerea obiectivului comun, de satisfacere a necesităților de protecție ale fiecărui client, a fost câștigat de companiile Certasig și Euroins.
 • Premiul pentru calitatea și promptitudinea serviciilor, acordat pentru reacția în timp optim a asigurătorilor față de cerințele clienților, reprezentați de brokeri și modalitatea de soluționare a dosarelor de daună, a fost câștigat, în urma voturilor membrilor UNSICAR, de Allianz-Țiriac și Groupama.
 • Premiul Asigurătorul de viață al anului, acordat pentru excelență în activitatea de asigurări de viață, pentru asigurătorii care își distribuie produsele prin intermediul brokerilor, a fost câștigat de compania Grawe România.
 • Premiul Administratorul de pensii al anului a mers spre compania Generali Pensii.
 • Trofeul Managerul anului a fost acordat lui Virgil Șoncutean, CEO Allianz-Țiriac.

Asigurătorii au nominalizat, la rândul lor, brokerii de asigurare, membri UNSICAR la 5 categorii de premii, luând în calcul calitatea relației pe care o cu fiecare companie:

 • Trofeul Calitatea reprezentării clientului în negocierea cu asigurătorii a fost câștigat de MAI Broker de Asigurare și InterBroker de Asigurare.
 • Trofeul pentru fairplay în relația cu asigurătorii a fost acordat brokerilor Daw Management și Fabrica de Asigurări.
 • Trofeul pentru implicarea în creșterea calității colaborării operaționale cu asigurătorii a fost acordat companiilor Asigest, Destine Broker de Asigurare și Prestige Insurance Broker.
 • Trofeul pentru Regularizatorul de daune al anului a fost câștigat de compania AVUS Internaţional.
 • Trofeul Managerul anului a fost câștigat de Cerasela Chiriac (InterBroker de Asigurare).

UNSICAR a acordat un premiu special Autorității de Supraveghere Financiară, pentru dialogul constant cu asociațiile din piața de asigurări.

“Premiile acordate de UNSICAR sunt destinate în primul rând pentru a recompensa nu personalități, ci mai degrabă codul de conduită al companiilor față de clienți. Acesta este sensul trofeelor acordate. Sunt o expresie a eticii în business și a considerației pentru client. Acestea sunt valorile pe care ne bazăm activitatea de zi cu zi. Ele ne construiesc caracterul în business, ne modelează pentru rolurile pe care ni le-am asumat în această piață și ne fac suficient de puternici ca să facem față provocărilor din ce în ce mai dure”, a declarat Bogdan Andriescu, președinte UNSICAR.

Despre UNSICAR

Uniunea Naţională a Societăţilor de Intermediere și Consultanță în Asigurări (UNSICAR), organizație înființată în anul 2000, reprezintă 64 de companii – de brokeraj de asigurare, de regularizare daune, de pregătire profesională. Cota membrilor UNSICAR totalizează peste 60% din piața de brokeraj de asigurare. În cadrul Adunării Generale a UNSICAR, din data de 11 decembrie 2017, a aderat la asociație compania Greco România, subsidiară a grupului austriac Greco JLT. Uniunea reprezintă interesele colective ale membrilor săi și colaborează cu instituţiile publice pe aspecte care privesc piaţa de brokeraj de asigurare și consumatorul de produse de asigurare. UNSICAR este membru cu drepturi depline a BIPAR (Bureau Internaţional des Producteurs d’Assurances et de Reassurances), organizație internaţională înființată în 1937 care reunește asociațiile profesionale naționale ale intermediarilor în asigurări, precum și a POI (Partners of Intermediaries).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here