Universitatea din București se oferă să sprijine inclusiv prin cazare și hrană refugiații din Ucraina, să susțină protejarea patrimoniului universitar din această țară / Vor fi discuții cu MAE – rectorul Marian Preda

0
247
Marian Preda / Foto: Cristian Nistor - Agerpres Foto
Universitatea din București consideră că e de datoria sa, în contextul conflictului din Ucraina, “să fim solidari și să venim cu propuneri concrete pentru sprijinirea studenților, profesorilor și a familiilor lor”, a declarat pentru Edupedu.ro rectorul instituției, Marian Preda. El a precizat că vor avea loc discuții cu Ministerul Afacerilor Externe, astfel încât felul cum acționează Universitatea să se alinieze “la maniera de răspuns pe care România o va avea în situația de față”.

Printre măsurile avute în vedere de UB, potrivit lui Marian Preda:

“Inițiem un grup de lucru care să propună un set de măsuri prin care să putem asigura, la nevoie, cazare sau hrană celor care se refugiază din calea conflictului.”

“Discutăm apoi, spre exemplu, de măsuri prin care să putem sprijini protejarea patrimoniului universităților ucrainiene”.

Declarația rectorului Marian Preda, integral:
  • ”Cred ca este de datoria noastră să fim solidari și să venim cu propuneri concrete pentru sprijinirea studenților, profesorilor și a familiilor lor. Inițiem un grup de lucru care să propună un set de măsuri prin care să putem asigura, la nevoie, cazare sau hrană celor care se refugiază din calea conflictului. Discutăm apoi, spre exemplu, de măsuri prin care să putem sprijini protejarea patrimoniului universităților ucrainiene – fie că e vorba de obiecte de patrimoniu, fie că e vorba de documente, cărți aflate în bibliotecile universităților din Ucraina, ale celor care solicită sprijin. Desigur, toate aceste propuneri care vor rezulta din dialogul din cadrul comunității noastre academice vor fi discutate cu Ministerul Afacerilor Externe pentru alinierea la maniera de răspuns pe care România o va avea în situația de față.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here