Un prim pas pentru construirea autostrăzii dintre Craiova și Piteşti: a fost scos la licitaţie studiul de fezabilitate.

0
2056
autostrada

Autostrada ar trebui terminată, conform angajamentului luat de Guvern în Masterplan în 2020.

CNADNR a anunțat că lucrările la autostrada Craiova-Pitești sunt programate să înceapă în 2018 şi ar trebui terminate în 2020. Autostrada Craiova-Piteşti va avea 124,3 kilometri, iar costul estimat este de 645,5 milioane de euro.

Cu fonduri europene

Banii vor fi asiguraţi din fonduri europene. Mai întâi vor fi construite centurile oraşelor Balş şi Slatina. Pentru a termina cât mai repede proiectul, mai ales că de şoseaua de mare viteză depind şi importante investiţii străine în România, precum Uzina Ford de la Craiova, Compania de Drumuri a luat în calcul construcţia Variantei de Ocolire a Balşului în regie proprie.

Cele două uzine au cerut autostrada

„Cele doua mari uzine de la Craiova și de la Pitești, Ford și Dacia au cerut dezvoltarea acestei infrastructuri de transport. Multe firme cer dezvoltarea infrastructurii de transport”, spune și George Moţăţăianu, reprezentant al Camerei de Comert Dolj. Guvernul nu găsise bani pentru această investiție, iar dacă nu accesa fonduri europene lucrările ar fi urmat să înceapă abia în 2020. Costul estimat al proiectului este de aproximatitv 1,55 mld de euro.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here