Un județ anunță disponibilizări masive în pragul iernii

0
1581
Comisiile Parlamentului au votat plata sporurilor pe 2016

Peste 300 de vasluieni vor fi concediaţi în perioada următoare, trei agenţi economici din Vaslui făcând deja notificări la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă că vor efectua disponibilizări colective pe perioada iernii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al AJOFM Vaslui, Laura Toporăscu, firmele care au anunţat disponibilizări activează în domeniul agricol, construcţii dar şi textile.

Noiembrie 2016-Ianuarie 2017

„În luna octombrie, şi-au anunţat intenţia de a efectua disponibilizări colective trei firme care au ca domenii de activitate: fabricarea uleiurilor şi grăsimilor, construcţiile şi producţia de ţesături. Disponibilizările se vor realiza în perioada noiembrie 2016 – ianuarie 2017”, a declarat, luni, pentru Mediafax , purtătorul de cuvânt al AJOFM Vaslui, Laura Toporăscu.Două dintre societăţile care au anunţat disponibilizări sunt din municipiul Vaslui şi una din Huşi, numărul total al persoanelor care vor rămâne fără locuri de muncă urmând să fie 325.

Restràngeri temporare de activitate

Reprezentanţii AJOFM Vaslui se aşteaptă ca în perioada următoare şi alţi agenţi economici, în special firme din domeniul agricol şi cel al construcţiilor, să anunţe restrângeri temporare de activitate.

Citeste si  Săptămâna Financiară cu Dan Dan Bucura la B1TV “Banca îţi este prietenă într-o singură zi, atunci când îţi spune că ţi s-a aprobat creditul... Sistemul bancar de la noi este diferit faţă de cel din vest.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here