Un fake news cu așa-zisă listă a noilor miniștri PSD primește replici

0
860

De câteva zile circulă pe internet o listă cu viitorii miniștri propuși de PSD. Însă chiar cei care sunt pe această listă susțin că nu vor să ajungă în Guvern și nici nu au fost contactați în acest sens.

O remaniere guvernamentală a miniştrilor din partea PSD va avea loc în cadrul unui CEX care va fi organizat după referendumul pentru redefinirea familiei, a anunţat preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

“În ceea ce priveşte remanierea, i-am consultat pe colegii mei când cred că este bine să fie făcută şi aproape în unanimitate au zis după referendum. Doamna prim-ministru începuse o evaluare miniştrilor, care este în desfăşurare şi după referendum vom avea un Comitet Executiv Naţional, care va hotărî cine din partea Partidului Social sau pe locurile Partidului Social Democrat cine va mai rămâne în Guvern, cine nu”, a declarat Liviu Dragnea.

Pornind de la această idee, pe internet a fost vehiculată următoarea listă: Ministerul Sănătății – Cristina Elena Dinu, Ministerul Transporturilor – Iulian Matache, Ministerul Dezvoltării – Felix Stroe, Ministerul Educației – Ecaterina Andronescu, Ministerul de Interne – Gabriel Zetea.

Însă propunearea premierului Viorica Dăncilă pentru interimatul la Educație este Rovana Plumb. Pe de altă parte, Ecaterina Andronescu a declarat pentru Capital că “mai e mult până departe”, sugerând că se gândește să refuze propunerea lui Liviu Dragnea.

O poziție fermă a luat și Gabriel Zetea, vicepreședinte PSD și șeful PSD Maramureș. Acesta susține, într-o postare pe Facebook, referitor la informațiile apărute în spațiul public conform cărora ar urma să o înlocuiască pe Carmen Dan la MAI, că nu este interesat de niciun portofoliu.

“Am urmarit in ultimele doua zile foarte multe stiri legate de viitoarea remaniere guvernamentala. Imi pare rau sa vad vehiculate in spatiul public atat de multe neadevaruri. Nu s-a discutat pana in acest moment in PSD despre nicio varianta de remaniere. Remanierea este apanajul primului ministru iar evaluarea individuala a fiecarui ministru va fi facuta doar dupa Referendumul pentru modificarea Constitutiei din 6-7 octombrie.
Nu am discutat niciodata in PSD despre remanierea doamnei ministru Carmen Dan. Mai mult, eu personal, sustin neconditionat activitatea doamnei ministru si ma declar foarte multumit de intreaga ei activitate!

Nu imi doresc sub nicio forma vreo functie de ministru! Am candidat in 2016 pentru Consiliul Judetean Maramures si imi iubesc judetul cu tot sufletul. Am misiunea, aici acasa, sa finalizez multe dintre proiectele pe care cei dinaintea mea le-au neglijat. Imi doresc sa reusesc acolo unde altii au esuat iar pentru asta trebuie sa muncim mult impreuna, aici in Maramures, nu la Bucuresti! PSD Maramures a avut deja 3 reprezentanti in cabinetele PSD din 2016 incoace si avem inca multi alti colegi care ne pot reprezenta cu cinste in Guvern!”, a scris Gabriel Zetea pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here