Uber introduce în România afişarea în avans a preţului curselor. Pasagerii vor vedea preţul final înainte de a chema o maşină

0
1225

Uber este o companie americană care a dezvoltat o aplicație pentru tablete si smartphone- uri care le pemite clienților să comande taxiuri sau mașini cu tarife mai mici. Contractarea serviciului și plata se desfășoară exclusiv prin intermediul Uber și nu personal cu șoferul. La destinație, pasagerul nu achită fizic nimic. Tariful este calculat de program în funcție de distanță, viteză și condițiile de trafic.Uber are peste 500.000 de utilizatori în România.

Uber introduce în România afişarea în avans a preţului curselor. Începând de miercuri, 14 februarie, preţul final al cursei va fi calculat în avans, în funcţie de distanţa până la destinaţie, durata cursei estimată pe baza valorilor istorice de trafic, nivelul tarifului dinamic şi eventuale reduceri promoţionale.

“Uber introduce și pentru pasagerii din România «upfront pricing» – posibilitatea de a vedea tariful exact al curselor înainte de a chema o mașină. Până acum, utilizatorii puteau vedea doar o estimare a tarifului. Începând de miercuri, 14 februarie, aplicația Uber va arăta costul exact al unei curse înainte de a plasa o comandă, pentru mai multă claritate și o experiență mai bună a pasagerilor”, se arată într-un comunicat trimis, marţi, de companie.

Afişarea în avans a preţului devine, de mâine, modul implicit de funcţionare al aplicaţiei Uber în România, pentru toţi utilizatorii, au precizat reprezentanţii Uber România.

Astfel, o cursă de la Dristor până la Gara de Nord, într-o oră de vârf, va fi de 15,63 de lei, iar o cursă de la Piața Victoriei până la aeroport va fi de 26,09 lei, estimează Uber.

Odată introdusă destinația, tariful afișat de aplicație va arăta o sumă exactă, care va include: distanța până la destinație, incluzând aici opririle multiple, timpul estimat pe baza valorilor istorice de trafic, tarifarea dinamică, atunci când e cazul şi eventuale reduceri promoționale.

Atunci când intervine tarifarea dinamică, aplicația Uber va afișa suma exactă și mesajul că tarifele sunt mărite ca urmare a cererii mari. Atunci când tariful dinamic depășește 3 X tariful de bază, utilizatorii vor fi notificați despre asta și li se va cere confirmarea.

În ceea ce priveşte tariful dinamic, aplicaţia va afişa informaţia că tariful este mărit din cauza cererii mari. “Afişarea sumei totale vine în contextul în care utilizatori Uber din toată lumea au spus că preferă să vada suma finală de la bun început, fără să fie nevoiţi să calculeze”, subliniază reprezentanţii Uber.

În situațiile în care pasagerii modifică destinația, adaugă o oprire pe parcurs sau timpul petrecut în cursă e mai lung decât cel estimat, aplicația va actualiza corespunzător valoarea totală a cursei. Preţul poate fi actualizat şi în jos, dacă este cazul, notează reprezentanţii Uber România.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here