Turcii vor să între masiv pe piața se citrice din România. Turcia ocupă locul 9 în lume la producția de citrice

0
1550
Turcii vor să între masiv pe piața se citrice din România.

Reprezentanţii exportatorilor de citrice din România şi reprezentanţii principalelor lanţuri de retail din ţară s-au întâlnit la sfârşitul lunii noiembrie, la Athenee Palace Hilton, membrii companiei Turkish Citrus Promotion Group având un interes sporit faţă de dezvoltarea pieţei de citrice din ţara noastră.

Întâlnirea a fost facilitată de Ali Kavak, preşedintele Turkish Citrus Promotion Group. Compania deţine deja o cotă mică a pieţei din România, ȋnsă îşi doreşte creşterea semnificativă pe tot parcursul anului 2017.

Nu au fost dezvoltate relațiile economice

“În ultimii ani, relaţiile economice şi comerciale dintre Turcia şi România nu au mai înregistrat o dezvoltare deosebită, constatăm că parcă s-au oprit şi s-au concentrat în jurul cifrei de 5-6 miliarde de dolari. La fel este situaţia şi în privinţa fructelor şi legumelor proaspete şi a citricelor. Dorinţa noastră este să dezvoltăm şi să amplificăm comerţul dintre cele două ţări, care au rădăcini adânci pe linia colaborării.Credem că potenţialul celor două ţări ne permite să ridicăm această relaţie la cote şi mai înalte. Ne exprimăm convingerea că sosirea noastră aici, care are drept scop să asigure dezvoltarea şi impulsionarea dezvoltării comerţului între ţările noastre, va avea roade pozitive.

De asemenea, sperăm că acţiunile şi activităţile pe care le derulăm în numele sectorului nostru se vor răsfrânge pozitiv asupra raporturilor de colaborare dintre cele două ţări”, a spus Ali Kavak ȋn deschiderea cinei care a avut ca scop ȋntărirea relaţiilor dintre exportatorii turci şi retailerii din România.

Locul 5 în lume

Turcia ocupă locul 5 în lume, cu o cotă de 2,4 la sută în producţia de legume şi fructe proaspete, iar la producţia de citrice, Turcia ocupă locul 9, cu o cotă de 2,7 la sută.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here