TUDORAN IA CALEA PENITENTEI – Iata Ordonanta SIIJ care confirma calitatea de suspect a fostului judecator Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran de la Curtea de Apel Bucuresti. Ion-Tudoran e suspectat de fals in declaratii, efectuarea de acte de comert incompatibile cu functia si trafic de influenta. Culmea, dosarul care i-a atras calitatea de suspect isi are radacinile intr-cauza care il viza pe fiul acestuia, Alexandru Ion-Tudoran. In dosar a fost prinsa si una dintre masinile lui Tudoran (Document)

0
1491

Vin vremuri grele pentru fostul judecator Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran (foto) de la Curtea de Apel Bucuresti, care a fugit din magistratura direct in sanatoriu probabil doar pentru a nu fi cercetat penal de Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitiei (SIIJ). Procuroarea Mihaiela Iorga-Moraru de la SIIJ l-a facut suspect pe fostul judecator Ion-Tudoran intr-un dosar aflat in instrumentare la SIIJ. Conform documentelor si informatiilor in posesia carora Lumea Justitiei a intrat, fostul judecator Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran este cercetat la SIIJ in calitate de suspect in dosarul nr. 1603/P/2019 pentru savarsirea infractiunilor de fals in declaratii, efectuarea de acte de comert incompatibile cu functia si trafic de influenta.

Istoria penala incepe de la fiu

Dosarul in care judecatorul Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran are in prezent calitatea de suspect isi are “radacinile” intr-un dosar deschis in 2013 care il viza pe fiul acestuia Alexandru Ion-Tudoran. Este vorba despre un dosar de santaj constituit in urma unei plangeri penale formulate la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in 20 februarie 2013 de omul de afaceri Cezar Panait (ulterior dosarul a fost trimis la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti avand nr. 481/P/2013, unde a stat in nelucrare timp de un an, iar apoi a fost declinat la PJS1 sub nr. 42/P/2014, de unde a fost trimis la Sectia 4 Politie sub nr. 1700157/2014) care il viza pe fiul judecatorului Ion-Tudoran, Alexandru Ion-Tudoran.

Pe langa acest dosar au fost formulate ulterior si alte plangeri penale impotriva lui Alexandru Ion-Tudoran care vizau savarsirea infractiunii de inselaciune in conventii, dar si exercitarea fara drept a profesiei de avocat. Toate aceste dosare au fost plimbate de la o unitate de parchet la alta, fiind clasate pe linie, lucru care l-a determinat pe omul de afaceri Cezar Panait sa formuleze plangere penala la SIIJ impotriva tuturor procurorilor si ofiterilor care au instrumentat plangerile, acuzandu-i ca nu au efectuat niciun act de urmarire penala, ci doar au clasate cauzele, stiind ca este vorba despre fiul judecatorului Ion-Tudoran de la Curtea de Apel Bucuresti. Aceasta imprejurare, acuza Panait in plangerea penala de la SIIJ, “a fost de natura sa afecteze modul de solutionare a plangerilor penale formulate, toate fiind clasate in mod nelegal, fara o cercetare serioasa si reala a faptelor sesizate, fara solutionare cererilor mele de probe”.

Cezar Panait: “La nivelul Sectiei 4 Politie din cadrul Politiei Sector 1 Bucuresti, numitul Ion-Tudoran Alexandru a mai avut doua dosare penale inchise prin interventia tatalui sau, judecatorul Ion-Tudoran Bogdan”

Astfel, in plangerea depusa la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie in care sunt indicati procurorii care au clasat acuzatiile aduse de Cezar Panait la adresa lui Alexandru Ion-Tudoran, fara a le cerceta, se face referire expresa la judecatorul Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran de a carui pozitie s-ar fi folosit fiul acestuia pentru a scapa de acuzatiile de santaj, inselaciune si exercitarea fara drept a unei profesii, precum si de cunostintele acestuia la politie, parchet sau instante. Si nu doar atat!

Conform plangerii de la SIIJ, Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran ar fi trimis doua scrisori la instante prin care cererea imperativ sa nu mai trimita citatii sau alte acte de procedura pe adresa sa, comunicand ca fiul acestuia nu ar locui acolo, atitudine care a fost interpretata ca “o maniera insiduoasa de presiune asupra instantei de judecata caci nu era necesara efectuare unei astfel de adrese catre instanta de judecata cata vreme domiciliul legal al numitului Ion-Tudoran Alexandru era la adresa … iar tatal sau, judecatorul, stia acest lucru in mod indubitabil”.

Iar aceasta nu ar fi fost singura “interventie” a lui Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran in favoarea fiului sau. In cuprinsul plangerii penale depuse la SIIJ de omul de afaceri Cezar Panait se precizeaza si ca “la nivelul Sectiei 4 Politie din cadrul Politiei Sector 1 Bucuresti, numitul Ion-Tudoran Alexandru a mai avut doua dosare penale inchise prin interventia tatalui sau, judecatorul Ion-Tudoran Bogdan” care vizau circulatia pe drumurile publice cu un autoturism furat si inmatriculat cu acte false, precum si un accident rutier.

Surse bine documentate au precizat pentru Lumea Justitiei ca autoturismul furat si inmatriculat cu acte false ar fi fost folosit de Alexandru Ion-Tudoran, cat si de tatal acestuia, judecatorul Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran, fiind masina din imagine (vezi foto).

Iata ce se precizeaza in plangere:

Se pare ca unul dintre dosare privea circulatia pe drumurile publice cu un autoturism furat si inmatriculat cu acte false prin intermediul unor persoane apropiate de la targul de masini AUTOVIT.SA (seria de sasiu a masini era diferita de cea mentionata in acte) iar celalalt dosar se pare ca privea un accident rutier produs de catre Ion-Tudoran Alexandru. Se pare ca judecatorul Ion-Tudoran Bogdan s-a prezentat personal la Sectia 4 Politie ca ‘aparator’ al fiului sau Ion-Tudoran Alexandru in baza prevederilor legale privind asistenta juridica realizata de rude licentiate in drept, in unul dintre cele doua dosare mentionate. (…)

In contextul acestor dosare care il priveau tot pe fiul sau, judecatorul Ion-Tudoran Bogdan era deja cunoscut la nivelul acestei unitati de politie motiv pentru care ‘inchiderea’ dosarelor penale initiale de catre subsemnatul devenise o chestiune de rutina, din pacate”.

Totusi, pornind de la acuzatiile aduse fiului sau si de la presupusele interventii pe care fostul judecator CAB le-ar fi facut in favoarea acestuia s-ar fi descoperit pe parcurs o intreaga “caracatita”. Din datele pe care le avem, in ultima perioada in dosarul 1603/P/2019 au fost facute audieri saptamanale, anchetandu-se inclusiv neconcordantele din declaratiile de avere ale fostului judecator Ion-Tudoran privitor la casele de la munte si de la mare (Click Aici si Aici pentru a citi), dar si alte activitati pe care Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran le-ar fi efectuat in timp ce detinea calitatea de magistrat. Cu aceste informatii vom reveni insa in editiile urmatoare.

Iata Ordonanta din 11 octombrie 2019 emisa de procuroarea Mihaiela Iorga-Moraru de la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie in dosarul nr. 1603/P/2019 prin care se confirma calitatea de suspect atribuita lui Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran:

“Prin Ordonanta din data de 15.05.2019 a fost inceputa urmarirea penala ‘in rem’ cu privire la savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu prev.de art. 297 alin. 1 Cod penal si trafic de influenta prev.de art. 291 alin. 1 Cod penal.

Prin ordonanta din data de 3.06.2019 s-a dispus extinderea urmaririi penale cu privire la savarsirea infractiunilor prev.de art. 326 Cod penal cu referire la art. 28 din Legea 176/2010 cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal, art. 291 alin. 1 Cod penal rap.la art. 6 si art. 7 alin. 3 din Legea 78/2000 si art. 12 lit.a) din Legea 78/2000, cu aplicarea art. 5 Cod penal si art. 38 alin. 1 Cod penal.

Prin ordonanta din data de 19.09.2019 s-a dispus continuarea urmaririi penale fata de suspectul Ion-Tudoran Bogdan-Corneliu pentru savarsirea infractiunilor de fals in declaratii, efectuare de acte de comert incompatibile cu functia si trafic de influenta.

La data de 20.09.2019, persoana vatamata Panait Cezar a solicitat sa fie instiintat aparatorul sau ales cu privire la efectuarea actelor de urmarire penala pentru a putea participa la acestea.

Avand in vedere ca potrivit dispozitiilor art. 93 alin. 1 si 2 C.pr.pen., in cursul urmaririi penale, avocatul persoanei vatamate are dreptul sa asiste la efectuarea oricarui act de urmarire penala in conditiile art. 92 C.pr.pen., cererea este admisibila.

In temeiul art. 93 Cod procedura penala cu referire la art. 92 si art. 89 Cod procedura penala

Dispun:

Admiterea cererii privind asistarea aparatorului ales al persoanei vatamate Panait Cezar la efectuarea oricarui act de urmarie penala”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here