Trupa de soc: papa Francisc, fotbalistul Francesco Totti si Greenpeace, impreuna intr-o campanie cu graffiti

0
1645

Papa Francisc, Francesco Totti si Greenpeace, impreuna pentru…graffiti! Peisajul cu aceste personaje, in contextul descris ar parea putin…ciudat. Ei bine, putem spune ca Greenpeace a tunat si a adunat! Toate acestea, pentru a lupta impotriva masinilor diesel.

In apropierea Vaticanului, triumfa un graffiti in care papa Francisc poarta o masca antipoluanta si tine in mana o pancarta triumfatoare, inscriptionata cu mesajul „Aer curat, acum!”. Opera este realizata de Tvboy, un artist stradal italian. Tot el a facut in luna mai un alt graffiti, in care papa Francisc il saruta pe Donald Trump, care avea infatisarea unui diavol.

Greenpeace a declarat intr-un comunicat de presa, ca arta stradala face parte din lupta impotriva masinilor diesel din Roma si alte orase italiene. Organizatia sustine ca emisiile de dioxid de azot produse de acestea, sunt responsabile pentru decesul a peste 17.000 de oameni din Italia.

Pe langa papa Francisc, mai apar in graffiti-uri, cu masti antipoluante, vedete precum: Francesco Totti, regizorul Federico Fellini, actorii Marcello Mastroianni si Anita Ekberg.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here