Trump promite o “revoluţie în energie”, cu accent pe export şi exploatarea accelerată a resurselor fosile

0
1960
Trump

Administraţia Trump “va dezlănţui o revoluţie în domeniul energiei”, America va deveni exportator net de energie, iar politicile guvernului se vor concentra pe exploatarea tuturor resurselor disponibile, fie ele tradiţionale sau regenerabile.

Sunt priorităţile preşedintelui ales al SUA, Donald Trump, în domeniul energiei, potrivit unei schiţe a programului de guvernare postată pe site-ul greatagain.gov, unde noul lider de la Casa Albă îşi prezintă ideile pentru principalele provocări interne şi externe cu care se va confrunta în timpul mandatului.

Potențial economic de mii de miliarde de dolari

“America deţine mai mult cărbune, petrol şi gaze naturale la un loc decât orice altă ţară din lume. Aceste resurse reprezintă un potenţial economic de mii de miliarde de dolari şi nenumărate locuri de muncă, în special pentru cei mai săraci dintre americani”. Trump şi staff-ul său se referă inclusiv la numeroasele locuri de muncă desfiinţate în industria cărbunelui, devenită prea “murdară” odată cu noile reglementări de mediu adoptate în ultimii ani.

“În loc să continuăm drumul actual de subminare şi blocare a producătorilor de combustibili fosili (cărbune, petrol, gaze – n.r.), Administraţia Trump va încuraja exploatarea acestor resurse”, promite programul de guvernare al noului preşedinte. Guvernul federal va da liber la concesiuni onshore şi offshore pentru exploatări de resurse fosile, va eficientiza procesul de permise, avizare şi autorizare, va debloca proiecte de miliarde de dolari “ţinute în loc de Preşedintele Obama” şi va anula deciziile acestuia care ar fi condus la pierderea de locuri de muncă.

,,Vom pune capăt războiului împotriva cărbunelui,,

“Vom pune capăt războiului împotriva cărbunelui şi vom opri moratoriul asupra licenţelor pentru exploatări miniere”.

Administraţia Trump se angajează de asemenea să anuleze mai multe reglementări şi legi pentru protecţia mediului adoptate în timpul mandatului lui Barack Obama, considerând că au drept consecinţă scumpirea facturilor la energie pentru americani fără vreun efect vizibil din punct de vedere climatic.

“Energia este sângele societăţii moderne. Este industria care hrăneşte toate celelalte industrii. Vom ridica restricţiile asupra energiei americane, iar bogăţia acestui sector se va revărsa în comunităţi: mai multe locuri de muncă, mai mulţi bani, salarii mai mari, preţuri mai mici la energie”, promite programul lui Trump.
Conservarea resurselor

“Administraţia Trump este dedicată ferm conservării resurselor şi habitatelor noastre naturale. Agenda de mediu a Americii va fi ghidată de specialişti adevăraţi în conservare, nu de aceia cu agende politice radicale. Vom refocusa EPA (Agenţia de Protecţia Mediului din SUA) către misiunea ei de bază, de a se asigura că americanii au acces la aer curat şi apă curată. Viitorul va aduce conservare, prosperitate şi mult succes”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here