Trump cere Chinei 10.000 miliarde daune

1
649

Subiectul legat de originea coronavirusului a ajuns din nou în atenția liderilor din întreaga lume, iar Donald Trump solicită Chinei să plătească daune de 10.000 de miliarde întregii lumi. Fostul președinte american a susținut în repetate rânduri că SARS-Cov-2 a pornit dintr-un laborator din Wuhan și că singura responsabilă pentru catastrofa sanitară și economică este China.

Teoria pe care a prezentat-o, conform căreia coronavirusul a fost creat la Wuhan Institute of Virology, a fost respinsă în primă fază de experții din domeniu, dar devine din nou o pistă viabilă. Mai mulți lideri mondiali, printre care și actualul președinte american, Joe Biden, au solicitat investigații în această direcție.

Trump a emis un comunicat în care spune că „Acum, totată lumea, chiar și așa-zișii ‘inamici’ ai mei încep să afirme că președintele Trump a avut dreptate când a spus că virusul chinezesc a pornit din laboratorul din Wuhan. China trebuie să plătească 10.000 de miliarde de dolari Statelor Unite și întregii lumi, pentru decesele și daunele provocate”.

Miliardarul l-a atacat și pe Anthony Fauci, care a gestionat criza coronavirusului în SUA. Fauci a fost sceptic în privința declarațiilor lui Trump privind originea SARS-Cov-2. „Corespondența dintre Fauci și China nu poate fi ignorată”.

Trump se referă la anumite e-mail-uri în care Fauci era avertizat de chinezi că virusul are „niște proprietăți neobișnuite”. Republicanii s-au folosit de acele mail-uri pentru a-l acuza pe Fauci că avea informații despre cercetările desfășurate în laboratorul de la Wuhan cu mult timp înainte de izbucnirea pandemiei.

1 COMMENT

 1. Chiar asa fiind, oare de cate mii de miliarde de dolari ar trebui trebui sa fie responsabil penalul ex-presedinte al USA avand in vedere modul CRIMINAL in care a ‘gestionat’ chiar pe teritoriul americal criza coronavirusului?
  Cam cate milioane de americani, rude directe ale celor 600.00 de mori, ar trebui sa-l dea in judecata in penal pe catastrofa asta umnanha pt. grava infractiune de … GENOCID impotriva poporului american?
  De cate sentinte de CONDAMNARE LA MOARTE ar trebui sa aiba parte din partea justitiei americane?

  Am marea rugaminte de a avea minimul respect necesar si obligatoriu fata de cititorii vostri cu mai mult de 4 clase si sa nu mai dati publicitatii excretiile descreierate ale tuturor iresponsabililor descreierati ai lumii!
  Nu de alta, da’ habar n-aveti cati din astia umbla liberi si fara tratament si pe la noi!
  Mult prea liberi…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here