Trump a anuntat pe Twitter ca SUA vor incepe de saptamana viitoare expulzarea imigrantilor fara documente

0
1121
trump

Statele Unite vor începe săptămâna viitoare procesul de expulzare „a milioane” de persoane fără documente care au venit ilegal în Statele Unite, a ameninţat pe Twitter Donald Trump, relatează AFP.

„Săptămâna viitoare, ICE (poliţia imigraţiei) va începe să expulzeze milioane de străini ilegali care au intrat în mod ilicit în Statele Unite”, a anunţat luni preşedintele american, conform News.ro.

„Ei vor fi trimişi înapoi la fel de repede cum vin”, a adăugat el.

Trump a adăugat că Guatemala este „pregătită să semneze un acord” potrivit căruia imigranţii care intră pe teritoriul său vor fi obligaţi să ceară statutul de refugiaţi acolo şi nu în Statele Unite.

Statele Unite se confruntă cu un aflux de imigranţi provenind din Guatemala şi din alte ţări sărace din America Centrală, afectate de violenţa unor ganguri.

Donald Trump a vorbit despre o „invazie” şi a făcut din lupta împotriva imigraţiei ilegale una dintre priorităţile administraţiei sale.

Statele Unite au confirmat tot luni că nu vor acorda ajutoare financiare ţărilor din America Centrală atât timp cât acestea nu pun în aplicare „acţiuni concrete în vederea reducerii numărului de imigranţi clandestini care sosesc la frontiera americană”, scrie News.ro.

În anul bugetar 2018, ajutoare prevăzute iniţial, în valoare de 370 de milioane de dolari, urmează să fie afectate „altor pritorităţi de politică externă”, a anunţat Departamentul de Stat.

Iar toate ajutoarele viitoare vor depinde de progrese în dosarul foarte sensibil al imigranţilor.

Administraţia lui Donald Trump a suprimat deja, în martie, ajutoare destinate „Triungiului din Nord” din care fac parte El Salvador, Guatemala şi Honduras, la solicitarea preşedintelui republican, care le acuză că nu fac „nimic” pentru a împiedica imigranţii să vină în Statele Unite.

Mexicul a adoptat măsuri în vederea aplicării unor taxe vamale americane punitive şi urmează să încheie marţi desfăşurarea a 6.000 de oameni din Garda Naţională la frontiera cu Guatemala, unul dintre angajamentele pe care Mexicul şi le-a asumat în vederea opririi imigraţiei ilegale către Statele Unite, informează News.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here